,

İhsan Eliaçık'ın Kuran meali hakkında toplatma kararı kaldırıldı

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın hakkında basım, dağıtım yasağı ve toplatma kararı verilen Kuran meali, “Yaşayan Kur’an” kitabının yasağı kaldırıldı.

İhsan Eliaçık'ın Kuran meali hakkında toplatma kararı kaldırıldı

İhsan Eliaçık tarafından yazılan "Yaşayan Kuran" adlı meal tefsirle ilgili 21 Şubat 2023 tarihinde önemli bir karar verilmişti.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığının başvurusu üzerine, Yaşayan Kuran adlı meal tefsirine basım, dağıtım ve satış yasağı getirilmesine ayrıca elde edilen derginin tüm nüshalarının toplatılmasına karar vermişti. Kararda, Diyanet İşleri Başkanlığının 26 Ocak 2023 tarihli yazısında yer alan belgeler esas almıştı. Tek hakimle alınan karar, gereğinin yerine getirilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Karara 7 gün içinde İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz edilmesi gerekiyordu. İtiraz sonrasında karar kesinleşmiş olacaktı.

13 Mart 2023 tarihi itibariyle İhsan Eliaçık'ın "Yaşayan Kur'an Türkçe Meal-Tefsir" kitabına konan dağıtım, satış ve toplatma yasağı kaldırıldı. Kararda, kitabın toplatılması için Diyanet İşleri Başkanlığının Taraf ıolarak bir yetkisi bulunmadığı, böyle bir talebin Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılabileceği belirtildi.

İşte 21 Şubat 2023 tarihinde verilen karar

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler