,

İhraç edilen KHK'lılar dönecek mi?

Canlı yayında soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim söylediğim şu, adalet istiyorsanız yargıya güveneceksiniz. Kişiyi kamudan atmışsınız, FETÖ'cü ya da başka bir nedenle. Gitti savcıya, savcı dosyaya baktı, takipsizlik kararı verildi. Görevine iade edilmesi lazım, yasalar böyle. Hayır ben seni göreve iade etmeyeceğim diyor. Savcı ciddi buluyor, soruşturma açıyor. Mahkemeye gidiyor, beraat ediyor. Ne yaparsınız, göreve iade edersiniz. Bunlar göreve iade etmiyorlar. Ben onların tamamını görevlerine iade edeceğim." dedi.

İhraç edilen KHK'lılar dönecek mi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında Seda Öğretir ve Ahmed Arpat'ın sorularına yanıt verdi.

İHRAÇ EDİLEN KHK'LILAR DÖNECEK Mİ?

Af çıkarılacaksa TBMM kabul edecek, benim TBMM adına konuşma hakkım var mı! Benim söylediğim şu, adalet istiyorsanız yargıya güveneceksiniz. Kişiyi kamudan atmışsınız, FETÖ'cü ya da başka bir nedenle. Gitti savcıya, savcı dosyaya baktı, takipsizlik kararı verildi. Görevine iade edilmesi lazım, yasalar böyle. Hayır ben seni göreve iade etmeyeceğim diyor.

Savcı ciddi buluyor, soruşturma açıyor. Mahkemeye gidiyor, beraat ediyor. Ne yaparsınız, göreve iade edersiniz. Bunlar göreve iade etmiyorlar. Ben onların tamamını görevlerine iade edeceğim. Mahkeme kararını uygulamayacaksam, bu mahkemeleri tanımıyorum demektir. İşine geleni uygulayacak, işine gelmeyeni uygulamayacaksın. Hukuk devletinde çifte standart olmaz. AYM kararını uygulamayan hakim 'ben anayasayı takmam' diyor. Gücü nereden alıyor, saraydan alıyor. Sen kim oluyorsun da AYM kararını uygulamıyorsun! Uygulamak zorundasın, anayasa gayet açık söylüyor, idareyi bağlar ve herkes uygulamak zorunda diyor.

Bu ülkede o kadar garip şeyler oldu ki, Hayatı boyunca tek bir Yargıtay kararının altında imzası olmayan, Yargıtay tarafından AYM üyeliğine seçildi. Bu yüz karası bir olaydır. Böyle bir yargı olmaz.

Kaynak : NTV

İlişkili Haberler

Manşetler