,

Hüda Par'dan Meral Akşener hakkında suç duyurusu

AK Parti listelerinden TBMM’ye giren HÜDA PAR, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hüda Par'dan Meral Akşener hakkında suç duyurusu

AK Parti listelerinden TBMM’ye giren HÜDA PAR, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Partimize yönelik sarfettiği çirkin, ahlak sınırlarını aşan, siyasi olgunluğa yakışmayan ve bir siyasetçinin sahip olması gereken asgari nezaketi ihlal eden hakaretleri sebebiyle Meral Akşener hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Akşener ne demişti?

Akşener, dün katıldığı Habertürk canlı yayınında, HÜDA PAR’ın programında yer alan “kadın sahiplendirilmesi” ifadesine tepki göstermiş, “Kadını sahiplendirmek ne demek? Dangalak! Seni sahiplendirelim” demişti.

Hüda Par: Sahiplendirelim sözünü anlamayan Türkçe öğrensin

Hüda Par Başkanı Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada, parti programında yer alan "sahiplendirilme" sözcüğü için şunları söylemişti:

"O cümlede bir yanlışlık yok ama bir çarpıtma var. Bunu da 'sana söz' diyen Millet İttifakı'nın adayı Kemal Bey’in kurmuş olduğu cümle üzerinden 'acaba HÜDA PAR öyle bir şey mi dedi' diyenler oldu. Gençler parti programımızı Kemal beye göndermişler. Mevcut yasaya göre geride mirasçı bırakmayan kişilerin mirasları hazineye kalıyor. Buna da atıfta bulunarak parti olarak diyoruz ki, varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı. Ya da sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmeli. Burada sahiplenilmesi kelimesinden sanki bir malmış gibi bir anlam çıkarmak için ya ahmak olmak ya da Türkçe bilmemek lazım. Eğer Kemal Bey bunu okuyup bundan bu anlamı çıkarmışsa lütfen cumhurbaşkanlığı adaylığından istifa etsin. Eğer bunu anlayamıyorsa zekâ olarak cumhurbaşkanlığı yapabilecek durumda değildir. Eğer anlıyor ve bile bile çarpıtıyorsa ahlaki olarak bu işi yapacak çapta değildir. CHP'nin parti programında engellilerin, yaşlıların, kimsesiz çocukların sahiplenilmesi ile ilgili bir ifade var. O zaman bunlar da bu kesimleri birer eşya olarak mı görüyorlar. O zaman çıkıp buna bir cevap verin.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler