BIST 100 9.777,46 %-0.53 Dolar 34,18 %0.04 Euro 38,16 %-0.23 Altın Gram 2.918,50 %0.51 Brent Petrol 71,98 %0.53 Bitcoin 65.733,00 %0.05
,

HSK affetmiyor! Bir savcı daha açığa alındı

Hakimler ve Savcılar Kurulu(HSK) son dönemde adı usulsüzlüğe karışan hakim savcıları seri şekilde açığa alıyor. Son olarak Antalya Cumhuriyet Savcısı açığa alındı.

HSK affetmiyor! Bir savcı daha açığa alındı

HSK 2. Dairesi, son dönemde hakkında iddia bulunan yargı mensuplarına acımıyor.

İstanbul’da ululslararası uyuşturucu çetesinin dosyasına bakan mahkeme heyetinin yaptığı sıradışı  tahliyeler üzerine 15. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti toptan açığa alınmıştı.

Yine Büyükçekmece’deki tabut evler olarak bilinen villaları usulsüz inşaat ettikleri gerekçesiyle yargılanan ve aralarında Büyükçekmece Belediyesi yöneticisinin de bulunduğu sanıkları tahliye yapan bir hakim de açığa alınmıştı. Sanıklar tahyi ardından firar etmişti.

Benzer şekilde İzmir’de bir cinayet davasına bakan mahkeme heyeti yadırganacak şekilde tahliye kararı verince açığa alınmışlardı. Mahkemede görev yapan savcı da açığa alınmıştı.

Bakırköy Adliyesi’nde hakkında çeşitli iddialar bulunan hakim ise geçtiğimiz gün açığa alındı.

HSK 2. Dairesi, son olarak ise Antalya Cumhuriyet Savcısı M.B.’yi hakkındaki iddialar üzerine açığa aldı. M.B.’nin “mesleğin şeref ve onuru ile memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte eylemlerde bulunduğu”iddia edildi. Savcı hakkındaki iddiaların merkezinde bir işadamı ile meslek itibarını zedeleyecek şekilde samimiyet kurmasının olduğu öğrenildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi M.B.’nin tedbiren üç ay süreyle görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Savcı hakkındaki soruşturmanın Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda devam ettiği öğrenildi.

SONTV

İlişkili Haberler

Manşetler