,

Her iki CB adayı sandık başında demokrasiye vurgu yaptı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oy kullandı. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kısıklı'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda eşi Emine Erdoğan ile birlikte oyunu kullandı.

Her iki CB adayı sandık başında demokrasiye vurgu yaptı

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Demokrasi hayatımızın ilk defa iki turlu bir seçime şahit oluyoruz. Birinci tur malum 14 Mayıs'ta gerçekleşmişti. İkinci tur da bugün 28 Mayıs'ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Partiler yok, 1 metre boyunda bir oy pusulası yok, sadece 2 aday söz konusu.

Ve bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde bugünkü oylama da bitecektir. Ancak Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylamaya şahit oluyoruz.

Dünya tarihinde yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen bir ülke yoktu. Türkiye yüzde 90'a varan katılımla demokrasi mücadelesini verdi, bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir.  Katılımın son ana kadar rehavete varmadan gerçekleşmesini özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"Baskıdan kurtulmak için, otoriter bir yönetimden kurtulmak için, demokrasinin gelmesi için, bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyorum.

Sandığa gitsinler oylarını kullansınlar sonra da sandığa sahip çıksınlar. Çünkü bu seçim çok zor koşullarda gerçekleşen bir seçimdi her türlü karalama iftira yapıldı. Ama ben halkın sağduyusuna güveniyorum. Bu ülkeye bu seçimle huzur gelecek demokrasi gelecek.

İnsanlar huzur içinde bu sokaklarda caddelerde gezebilecek. Ve siyasetçileri de özgürce eleştirebilecekler. Sandığa gidip oy kullanan ve oyunun hakkını arayan bütün vatandaşlara buradan yürekten saygılarımı sunuyorum."

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler