,

HDP, Yeşil ve Sol Parti listesinden seçime girecek

Emek ve Özgürlük İttifakı seçim mutabakat metnini açıkladı: Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan 6 partiden 5'i seçime Yeşil ve Sol Parti listesinden, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise 49 ilde kendi listesiyle seçime girecek.

HDP, Yeşil ve Sol Parti listesinden seçime girecek

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın temsilcileri, Ankara'da Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyerek, seçime ilişkin politik mutabakat metnini açıkladı.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, tarihi bir seçime gidilirken yürütülen çalışmaların son aşamasına gelindiğini belirterek, "Emek ve Özgürlük İttifakı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi milletvekili seçimlerinde de esas olarak tek adam rejimine son vermeyi hedeflemektedir. Bu anlayışla yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda ittifakımız içerisinde yer alan Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) seçimlere 81 ilde Yeşil ve Sol Parti çatısından ortak listelerle katılmaya karar vermiştir. İttifakımız içerisinde yer alan TİP ise seçimlere 49 il ve 52 seçim çevresinde kendi listeleriyle girecek, diğer tüm il ve seçim bölgelerinde Yeşil ve Sol Parti'yi destekleyecektir" dedi.

“İktidarı göndermek yetmez ama düzen değişikliği şarttır”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Çalışmalar titizlikle yürütüldü, ortak fikirlerle bir yol bulmaya çalıştık ve bu yolu da nihayet bulduk. Zorlu bir dönemden geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Ülke çok boyutlu krizlerle baş başadır. Bu düzen bu ülkenin ve tolumun en yoksul kesimlerini üzerine çökmüştür. Adeta bir enkaz yığını ile karşı karşıya bırakılmıştır Türkiye halkları. Bizler bu enkazı kaldırma bu yıkımı ve çöküşü onarma ve emeğin, ezilenlerin, dışlananların iradesi ile yeni bir inşa dönemi başlatmak hedefindeyiz. Elbette eleştiriler olacaktır, bunlardan ders çıkarmak ve değerlendirmeler yapmak da bizim görevimizdir. Kaygılar varsa bunları giderme de hepimizin omuzlarındadır. Bu kaygıları gideren bir mutabakat oluşturulduğunu düşünüyoruz, böyle bir ortak irade ortaya çıktığına inanıyoruz. Bütün dönemi geride bırakma ve önümüze bakma zamanıdır. İktidarı göndermek yetmez ama düzen değişikliği için şarttır. Düzenin değişmesi dediğimizde de kastettiğimiz şey; sömürüye, savaşa, talana, yalana dayalı bu rejimin artık tarihin çöp sepetine gönderilmesi gereğidir. 3’üncü yol siyaseti ile yeni yüzyılda demokratik cumhuriyeti inşa etmek için geliyoruz. Bu karanlığı dağıtmak için geliyoruz. Bu konuda irademiz sağlam kararlılığımız tamdır.  Dönüşümün merkezi gücü olacak bir temsiliyeti parlamentoya taşımak temel hedefimizdir. Sahadaki çalışmalar yoğunlaştıkça daha önce dile getirilen kaygıların da yersiz olduğunu hep birlikte ortaya koyacağız. Değiştirmeye, hep birlikte kazanmaya geliyoruz.”

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler