,

Hatay İl Müftüsü depremde hayatını kaybetti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ilimizde şiddetli bir şekilde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremde 1651 kişi hayatını kaybederken 11 bin 119 kişi de yaralandı. Deprem nedeniyle Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili de yaşamını yitirdi.

Hatay İl Müftüsü depremde hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı son açıklamada, Hatay'da 520 can kaybının olduğunu, 700 kişinin de yaralandığını ifade etti. Deprem faciasında, saatlerdir haber alınamayan Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili de hayatını kaybetti.

Hatay Müftüsü kurtarılamadı

7.7 büyüklüğündeki depremde ölen bin 762 kişinin arasında Hatay Müftüsü Ömer Faruk Bilgili'nin de yer aldığı öğrenildi.

Bilgili'nin enkazdan ağır yaralı olarak çıkartıldığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Ömer Faruk Bilgili'nin hayatı

1967 yılında Kütahya Gediz ilçesine bağlı Altıntaş köyünde doğdu. İlkokulu Altıntaş'ta tamamladı. Gediz İmam-Hatip Lisesi'nden 1985, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu. 1991'de Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi'nde açılan Müftülük-Vaizlik kursunu başarıyla bitirerek, Haziran 1992'de Artvin-Hopa Vaizi olarak atandı. 1995'te itibaren sırasıyla Artvin-Ardanuç ve Kayseri-Tomarza İlçe Müftülüğüne atandı.Hollanda Rotterdam Başkonsolosluğu çalışma bölgesi Huizen Selimiye Camii'nde İmam-Hatip olarak görev yaptı.Yurt dışı dönüşü 2003'te Muğla-Ula, Ağustos 2008'de Fethiye, Temmuz 2012'de Bahçelievler İlçe Müftülüğüne, Mayıs 2018'de ise Tokat İl Müftülüğüne atandı. Tokat İl Müftüsü olarak görev yapmakta iken son yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile 2 Haziran 2020 tarihinde Hatay İl Müftülüğü görevine getirilen Bilgili, evli ve beş çocuk babasıydı.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler