,

Hakim ve savcılara ek zam’ iddiası yalanlandı

umhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, "Yargı paketinden hakim ve savcılara 25 bin TL ila 30 bin TL arasında değişen tutarlarda ek zam çıktı" iddiasını yalanladı.

Hakim ve savcılara ek zam’ iddiası  yalanlandı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada “Yargı paketinden hakim ve savcılara 25 bin TL ila 30 bin TL arasında değişen tutarlarda ek zam çıktı” iddiasının doğru olmadığını açıkladı. DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, TBMM Başkanlığına sunulan ve kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifinde, hakim ve savcılara 25-30 bin TL arasında ek zam verilmesine ilişkin herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı belirtildi.

DMM’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Yargı paketinden hakim ve savcılara 25 bin TL ila 30 bin TL arasında değişen tutarlarda ek zam çıktı.” iddiası doğru değildir.

TBMM Başkanlığına sunulan kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifinde, ‘Hakim ve savcılara 25-30 bin arasında ek zam verilmesine ilişkin düzenleme’ bulunmamaktadır.

“15 bin gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenir” hükmü, Hakimler ve Savcılar Kanunu’nun 106. maddesinde yer alan mevcut bir düzenlemedir. Bu kapsamda yeni bir düzenleme getirilmemiştir."

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler