,

Hak İş Başkanı, enflasyonun üzerinde asgari ücret artışı istiyormuş!

İşçinin haklarını savunma konusunda hiçbir eylem yapmayan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Temmuz ayında enflasyon üzerinde bir artış sağlasın istiyoruz." dedi.

Hak İş Başkanı, enflasyonun üzerinde asgari ücret artışı istiyormuş!

Hak-İş'e bağlı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) İstanbul 3 No'lu İETT Şube Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Kurulda asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücrette artışın sadece kamu çalışanları ve memur emeklileriyle sınırlı olmaması gerektiğini, bütün çalışanları kapsayacak bir düzenlemeye gidilmesini istedi.

Çalışanların sorunlarını çözmek için önerilerini sıraladıklarını anlatan Arslan, şunları kaydetti: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden toplansın istiyoruz. Yeni Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayında enflasyon üzerinde bir artış sağlasın istiyoruz. Toplu sözleşmelerimizde sadece kamu çalışanları değil, yerel yönetim çalışanlarını, üniversite çalışanlarını ve özel sektörde çalışan bütün emekçilerin haklarının korunması gerekiyor."

Gazetememur.com'un Notu: Bir örgütün en büyük amacı, üyelerinin özlük haklarını korumaktır. Ülkemizde, yılın başından bu yana yüzde 100'e yakın gerçek bir  enflasyon hissedilmektedir. Ak Parti yılın başında yüzde 50'ye yakın bir zam yapmış olmasına rağmen verilen zam ilk bir kaç ayda erimiştir. Ancak bir hak örgütü olan Hak İş sadece açıklama yapmaktadır. Kitlesel bir gösteri yapılmadığı gibi en ses getirecek eylem türlerinden olan iş bırakma eylemi de yapılmamaktadır. Oysaki işçi sendikaları memur sendikaları gibi değildir. Grev kararı alabilmektedir. Memur Sendikaları ise ne yazık ki grev kararı alamamaktadır. Bu bağlamda Hak İş Başkanı Mahmut Aslan sadece kamuoyuna ve kitlesine şirin gözükebilmek için zor da olsa "Temmuz ayında enflasyon üzerinde bir artış sağlasın istiyoruz." demiştir. Ancak yapılması gereken eylem kararı almaktır. Bu alınmadığı sürece sadece verilen lazı olunur.

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler