,

Gençlik ve Spor Bakanlığı neden açıklamıyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı için 17 Haziran 2021 tarihinde ilana çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı neden açıklamıyor?

Yazılı sınav 11 Eylül tarihinde yapılarken yazılı sınav sonuçları ise 8 Ekim tarihinde açıklandı.

Süreç bir takvim içerisinde devam ederken maalesef sözlü sınav aşaması öyle olmadı.

Sonuçların açıklanmasını takiben 3 ay sonra başlayabilen mülakatlar 10-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti ve üzerinden 2 aya yakın zaman geçmesine rağmen sonuçları açıklanmadı.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiler değerlendirme aşamasının bittiği ancak Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun sonuçların açıklanmasını beklettiği yönünde.

Sözlü mülakat sürecinin ülkemizde kanayan bir yara haline gelmiş olduğu bir dönemde mülakat sonuçlarının geciktirilmesi sonuçlar üzerinde şaibe uyandırmaktadır.

Aylardır tamamlanamayan sürecin uzaması, sonuçları bekleyen 1660 personelin iş performansına olumsuz etki etmekte ve kurumlarına olan güvenini zedelemektedir.

Uzun yıllardır açıktan atamalarla kurum ve alan dışından insanların müdürlük yaptığı Gençlik ve Spor Bakanlığında görevde yükselme sınavının açılması elbettte personel adına sevindirici bir adımdır ancak sınav süreçlerinin belirsizliği de ayrı bir sorun teşkil etmektedir.

Bakanlığın sonuçları Temmuz ayına kadar bekletileceği ifade edilmekte olup, Bakanlık personeli bakan Kasapoğlu'nun sorunlarına çözğm bulmasını talep ediyor.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler