,

Gece yarısı motorine bir zam daha geldi

Petrol 120 doları aşınca akaryakıt mamûllerinde günü birlik zam serisi devam ediyor. Dünkü zammın şoku sürerken, motorinde yine zam rekoru kırılacak.

Gece yarısı motorine bir zam daha geldi

Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında devam eden ateşkes müzakerelerinde şu ana kadar mutabakata varılamaması sebebiyle petrolün (Brent) varil fiyatının 120 doları geçti. Ham petrolün yeniden tırmanması üzerine akaryakıtta zam bombardımanı kaldığı yerden devam ediyor.

Petrol Ofisi, BP, OPET, TOTAL, Shell, Aytemiz, Kadoil, Moil, TP ve Sunpet gibi ana dağıtım firmaları akaryakıt mamûllerinde son zammın üstünden 24 saat geçmeden yeni bir zam kararı aldı.

MOTORİNİN LİTRESİ 23 LİRAYI GEÇECEK

Gazetememur.com'un edindiği bilgiye göre, firmalar akaryakıt bayilerine zammı “acil” koduyla bildirdi. 24 Mart Perşembe günü saat 00.01’den geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına asgari 1,05 TL zam gelecek.

Motorine dün de 1,59 TL zam yapılmıştı. İki günlük zam tutarı 2,64 TL’yi buldu. Zamlı tarife ile İstanbul’un Avrupa yakasında motorinin litresi 23,27 TL’ye, Ankara’da 23,28 TL’ye yükselecek.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler