,

Financial Times yazdı: Erdoğan'ın çok kartı var...

Tahıl krizi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın aracılığıyla çözüldü. Tüm dünya Başkan Erdoğan'ın diplomatik başarısını konuşurken İngiliz Financial Times'ta dikkat çeken bir analiz yer aldı. Başkan Erdoğan'ın A Para, A Haber, ATV ve A News ortak canlı yayınında, 'Putin ile görüştüm hemen koridoru açtı' sözlerine dikkat çekilen analizde Putin ile görüşmenin detayları merak konusu olurken 'Erdoğan'ın çok kartı var' denildi.

Financial Times yazdı: Erdoğan'ın çok kartı var...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'uın tahıl krizinin çözümündeki başarısı tüm dünyanın gündeminde... Tahıl krizinin yeniden patlak vermesinin ardından Başkan Erdoğan bir kez daha devreye girdi. Putin ve Zelenskiy ile görüşme gerçekleştiren Erdoğan krizi çözdü. İngiliz Financial Times'ta yer alan bir haberde, Başkan Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşen görüşmeye dikkat çekildi.

İngiliz Financial Times gazetesi, Moskova'nın tahıl anlaşmasına dönmesi sonrası Türkiye'nin anlaşmadaki rolünü analiz etti.

Gazetede yer alan haberde " Putin, bu hafta Erdoğan'ın tarafsızlığını ve anlaşmaya dönerken yoksul ülkelere yardım etme kararlılığını övdü.

ERDOĞAN'IN ÇOK KARTI VAR

Analistler, Batı yaptırımlarının ve uluslararası izolasyonun, Rusya'yı giderek Türkiye'ye bağımlı hale getirdiğini söylüyor. Erdoğan'ın çok kartı var." şeklindeki görüşlerini paylaştı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, katıldığı bir televizyon yayınında Putin'i işaret ederek, "Tahıl koridorunu başkaları aracılığıyla açmayı kabul etmiyor. Ama ben aradığımda hemen tahıl koridorunu açtı." dediği vurgulandı.

İNCE BİR ÇİZGİDE YÜRÜDÜ

Başkan Erdoğan'ın başarısı tüm dünyanın gündemine otururken ABD'li dergi Insider'dan dikkat çeken bir analiz gelmişti. Çatışma boyunca Türkiye'nin ince bir çizgide yürüdüğü belirtilmişti.

Başkan Erdoğan'ın Rusya'ya yaptırım uygulamadığı aynı zamanda Kırım'ın ilhakını tanımadığını, ve Kırımın sahiplerine geri verilmesi gerektiğini belirttiği vurgulanmıştı.

İKİ TARAFI MASAYA GETİREBİLECEK ÜLKELERDEN BİRİ

Yaşanan gelişmelerle Türkiye'nin giderek daha önemli bir bölgesel oyuncu haline geldiği ve her iki tarafı da masaya getirebilecek gibi görünen birkaç ülkeden biri olduğu belirtilmişti.

KİLİT ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Küresel açlık krizinin çözümünde Türkiye'nin BM ile birlikte büyük bir rol oynadığına dikkat çekilen haberde, Mariupol'daki Azovstal çelik fabrikasında faaliyet gösteren Ukraynalı komutanları serbest bıraktığı bir esir değişiminde de önemli bir rol oynadığı vurgulanmıştı.

Öte yandan Türkiye'nin Rusya Ukrayna savaşında barış görüşmelerine de olanak sağladığına dikkat çekilmişti.

BATI GİDEREK DAHA FAZLA BEL BAĞLAYACAK

Türkiye'nin uluslararası sahnede önemli bir rol oynadığına dikkat çekilen analizde, Batı'nın önümüzdeki aylarda Türkiye'nin etkisine giderek daha fazla bel bağlayabileceği belirtilmişti.

ROLÜ VE ETKİSİ GİDEREK ARTIYOR

Son dönemlerde yaşananları inceleyenlerin Türkiye'nin artan rolü ve etkisini giderek daha fazla arttığını görebileceği belirtilmişti.

SON SÖZÜ ERDOĞAN SÖYLEDİ

Tarımsal piyasalar araştırma şirketi SovEcon'un başkanı Andrei Sizov, ise, Twitter'da "Ankara'nın burada son sözü söyleyebileceğini ancak Putin üzerinde bu kadar etkili olmasını beklemiyordum" demiş, "Erdoğan'ın sırrının ne olduğunu gerçekten merak ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler