,

FETÖ'nün Baykal ve MHP'lilere kaset kumpası davasında karar çıktı

Deniz Baykal ve MHP'li vekillerin özel hayatlarına ilişkin ortaya çıkan görüntülerin üzerine açılan davada, tüm sanıklara ceza yağdı.

FETÖ'nün Baykal ve MHP'lilere kaset kumpası davasında karar çıktı

Yıllar önce internet ortamında eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntüler yayılmıştı.

Yaşananlar üzerine FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 sanık yargılanmaya başladı.

Dava bugün karara bağlandı.

120 sanığa 10 aya kadar hapis

Mahkeme, hüküm verdiği 120 sanık hakkında 6 yıl 3 aydan 92 yıl 10 aya kadar hapis cezası verdi. Bu sanıklardan dinlemeleri yapan teknik ekipteki sanıklar Sedat Zavar 92 yıl 10 ay, İlker Usta 81 yıl, Gürsel Aktepe ise 72 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

'Baykal' eylemlerinin cezası

Deniz Baykal’ın görüntülerinin yayınlanmasından sorumlu tutulan sanıklar Fatih Ünen 13 yıl, Yener Dönmez ise 21 yıl ceza aldı. Mahkeme bu sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

46 sanığın dosyası ayrıldı

Dosyası ayrılan aralarında FETÖ ele başı Fetullah Gülen, Cevheri Güven, Osman Hilmi Özdil, İbrahim Faruk Bayındır’ın da bulunduğu 46 sanık hakkındaki yakalama kararını da devamına karar verildi.

Baykal'ın evine 'böcek yerleştirildi'

Davayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Deniz Baykal ve sekreterinin telefonlarının dinlendiğinin belirlenmişti. Baykal'ın Angora Evleri'ndeki konutuna, kapıyı çilingire açtıran eski istihbaratçı polis dört sanığın 28 Ağustos 2008'de "böcek" olarak adlandırılan cihaz yerleştirdikleri ancak cihazdan ne tür ses ve görüntü elde edildiğinin belirlenemediği ortaya çıkmıştı.

Anahtarları kopyalandı, odalara gizli kamera yerleştirildi

Çilingirin müstakil evin kapı kilidini açtığı sırada istihbarat görevlilerinin çevreyi kontrol ettikleri, site güvenlik görevlilerinin binaya yaklaşmaları üzerine ise çilingir ile polislerin evin arkasına saklandıkları bildirilmişti. Dinleme ve fiziki takip sonucunda, bazı sanıkların Baykal'ın zaman zaman gittiği Çukurambar'daki bir evi takibe aldıkları, 27-28 Mart 2010'da dairenin kapı kilit anahtarının kopyalandığı, 13 Nisan 2010'da dairenin salon ve yatak odası kısmına gizli kamera yerleştirildiği öğrenilmişti.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler