,

EYT'den ilk etapta kaç kişi yaralanacak? Jülide Sarıeroğlu canlı yayında açıkladı

EYT son dakika haberi: Milyonların gözü kulağı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda gelecek müjdeli habere çevrilmişken, hükümet kanadından açıklamalar peş peşe geliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı canlı yayında EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık olarak kaç kişinin yararlanacağını açıkladı. Asgari ücrete konusuna da değinen Sarıeroğlu, "Güçlü bir artışla yeni seneye girmeyi düşünüyoruz" dedi.

EYT'den ilk etapta kaç kişi yaralanacak? Jülide Sarıeroğlu canlı yayında açıkladı

EYT son durum nedir, EYT son dakika haberleri... 2022 yılının sonuna yaklaşılırken ekonomi gündeminin en önemli konuları arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yer alıyor. Meclis'in açılması ile birlikte konunun gündeme gelmesi ve düzenlemeye dair detayların paylaşılması beklenirken, AK Parti kanadından önemli açıklamalar geliyor. Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı bir canlı yayında EYT düzenlemesinden ve asgari ücretten bahsetti. İşte EYT son dakika gelişmesine dair detaylar...

EYT İLE İLK ETAPTA EMEKLİ OLACAK KİŞİ SAYISI 1 MİLYONUN ÜZERİNDE
Milyonların yakından takip ettiği EYT'de nasıl bir formül ortaya çıkacak? 1999 Eylül öncesinde sigorta girişi olan herkes emekli olacak mı? Bugüne kadar gündeme pek çok formül gelmiş olsa da son olarak 'Bakanlık tek formül üzerinde çalışıyor' duyumları gelmişti. Konu ile ilgili konuşan Sarıeroğlu, "Geçmiş senelerde hizmet süresi ve prim günü süreleri vardı. Bunda yapılan değişiklik. Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde" dedi.

"Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var" diyen Sarıeroğlu, "İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak. Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz. Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETTE GÜÇLÜ BİR ARTIŞ"
Asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulunan Sarıeroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret artışı, tüm çalışma hayatındaki ücret skalasını etkileyen bir düzenleme. Bütün iş yerlerimiz ücret güncellemesi yapıyorlar. Sosyal yardımlar, yaşlı aylıkları, emekli aylıkları olduğu için çok geniş kitleleri etkiliyor. Güçlü bir artışla yeni seneye girmeyi düşünüyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇALIŞMA SON AŞAMADA
Son olarak geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bu konuda çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "Vedat Bey'in alanına girersem ona haksızlık yaparım. Onu, kendisi açıklarsa bizim için çok daha isabetli olur ama son aşamasına çalışmayı getirdiklerini biliyorum ve bize sunduklarında değerlendirmelerimizi ayrıca yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler