,

EYT'de süreç daha fazla uzamasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT meselesinin 2023’e girmeden çözüleceğini ifade etmiş olsa da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis’i işaret etti.

EYT'de süreç daha fazla uzamasın

İktidar kanadının geçmişte çıkarmayacaklarını ifade ettikleri Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da ( EYT) son durum yine belirsizliğini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz senelerde yapılmayacak dediği düzenleme ile ilgili 2022 yılının sonlarında çalışmalar başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’nin 2023 yılına girmeden çözüleceğini ifade etmesine rağmen hâlâ çözüme kavuşmuş değil. En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili olarak teknik çalışmanın tamamlandığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, (EYT) düzenlemesine ilişkin soruya yanıt verdi. Bilgin, EYT ile ilgili olarak, “Konu bizden çıktı, artık Meclis grubunda. Teknik çalışma tamamlandı, Meclis gündemine gelmesi artık siyasetin vereceği bir karar.” dedi.

Gözler şimdi Bakan Bilgin tarafından işaret edilen siyasete çevrildi. Mağdurlar ise uzun süren beklemelerin sonlanması için çağrıda bulunuyor.

2023’E GİRMEDEN ÇÖZÜLECEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayında EYT ile ilgili olarak çözümde tarih vermişti. 2022’nin Aralık ayının sonunda çözülmesi beklenen sorun hâlâ çözüm bekliyor. Erdoğan, “İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız” demişti.

Mehmet Fahri ÖZKAN  /Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler