,

EYT anketi: 26 bin kişi katıldı

İktidara yakınlığı ile bilinen TV100 yazarı Hacı Yakışıklı, 26 bin kişiyle yaptığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) anketinin sonuçlarını paylaştı.

EYT anketi: 26 bin kişi katıldı

20 yıllık AKP iktidarında görmezden gelinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu hala çözüm bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yasa çalışmasının meclise geleceği tarihi Aralık ayı olarak belirtirken, son günlerde Ocak ayına sarkabileceği iddiaları gündeme geliyor. EYT'de aynı zamanda yaş şartı olacağı iddialarıda sıcaklığını korurken, iktidara yakın gazeteci Hacı Yakışıklı'dan dikkat çeken anket sonucu geldi.

Tv100 yazarı Hacı Yakışıklı, bugünkü köşe yazısında 26 bin kişiyle yaptığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) anketinin sonuçlarını paylaştı. Yakışıklı, "EYT'nin şartlı çıkmasının muhalefete yarayacağı" görüşünü paylaşarak iktidara uyarılarda bulundu.

SON EYT ANKETİ SONUÇLARI

Yakışıklı'nın aktardığına göre son EYT anketi sonuçları şu şekilde:

"Dün sosyal medya hesabımda kısa süreli “Emeklilikte Yaşa Takılanlar” (EYT) anketi yaptım. Bu kısa süre içerisinde 26 bin 135 kişi oy kullandı. 

“EYT hususunda ne düşünüyorsunuz?” sorusunda üç şık şöyleydi:

1) 48-50 yaş sınırı olmalı

2) Yaş sınırı olmamalı

3) Durum olduğu gibi kalmalı

Katılımcıların yüzde 56'sı yaş sınırı olmamalı derken yüzde 31’i 48-50 yaş sınırı olmalı, yüzde 13’ü durum olduğu gibi kalmalı cevabını vermiş. 

“ANKETTEN ÇIKARDIĞIM SONUÇLAR”

- EYT "şartlı" çıkarsa muhalefet için propaganda alanı açılacak

- Şunun farkına varılması isteniyor: Her sigortalı EYT'li değil; 8 Eylül 1999'dan sonra sigortası başlayanlar için o tarihte çıkan yeni yasa aynen korunacak. Yani 1999 sonrası sigorta girişi olanlar için "erken emeklilik" diye durum olmayacak. Zaten EYT “erken emeklilik” olarak görülmüyor. 1999’da değişen yasanın “geriye işletilmesi” eleştiriliyor. En büyük haklılık payı budur.

- “Devletimiz bu yükü kaldırabilir mi?” diye endişelenen çok sayıda takipçimiz var

- Güvendikleri yegâne ortak isim; Başkan Recep Tayyip Erdoğan!

Sonuç: 8 Eylül 1999’dan önce sigortası başlayanlar “hak olarak” düşündükleri şartların herkesi kapsayacak şekilde yerine geleceğini ümit ediyorlar."

İlişkili Haberler

Manşetler