BIST 100 8.868,72 %2.48 Dolar 34,24 %0 Euro 37,03 %-0.08 Altın Gram 3.016,81 %0.82 Brent Petrol 75,04 %1 Bitcoin 66.861,00 %0.67
,

Eski bakan kıyak CEO görevi için hâlâ sessiz

Görevdeyken geçiş garantisi verdiği Kuzey Marmara Otoyolu işletmesine CEO olduğu iddia edilen eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, suskunluğunu korurken bu yöndeki haberlere erişim engeli getirtti.

Eski bakan kıyak CEO görevi için hâlâ sessiz

Köprü ve otoyollara dövizle verilen Hazine garantilerinin bütçeye getirdiği ağır yük rakamlara yansıdı. Uzmanlar, ekonomideki krizin bir ayağı olarak da bu projeleri işaret etti.

Kamuoyu bunu tartışırken CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın görevdeyken geçiş garantisi verdiği Kuzey Marmara Otoyolu işletmesine CEO olduğunu iddia etti. Turhan’ın 1 milyon TL maaş aldığı da öne sürüldü.

Garantili projelerin bütçede açtığı kara delik yüzünden asgari ücrete zam yapılmayıp üstüne vergi yükü bindirilirken yaşanan gelişme büyük tepki çekti. Dün manşetimize taşıdığımız görevlendirmenin yankıları sürerken Cahit Turhan, iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak eski bakana ilişkin haberlere; İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 4 Temmuz tarihli kararıyla erişim engeli getirildi.

CEO, BAKAN, YİNE CEO

Cahit Turhan’ın Kuzey Marmara Otoyolu işletmesiyle mazisi de bakanlığından daha eskiye dayanıyor. Zira Turhan, 2016’da Danıştay’daki görevinin sona ermesiyle Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyumun CEO görevini üstlendi. 2018’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atandı, 2020’de görevden alındı. Turhan’ın eski işine geri dönmesi konusunda Turhan gibi hükümet de sessizliğini koruyor.

KARAR

İlişkili Haberler

Manşetler