,

Esenyurt Belediye Başkanından 'akrabalarını işe aldı' iddialarına cevap

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, belediyede kız kardeşinin, oğlunun ve birçok akrabasının işe alındığı iddialarına cevap verdi. İşe sadece kayınbiraderini aldığını ifade eden Özer, kendisini savundu.

Esenyurt Belediye Başkanından 'akrabalarını işe aldı' iddialarına cevap

31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok CHP'li belediyede 'akraba atamaları' yapıldığı gündeme gelmiş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu atamaları iptal ettirerek "Bu işler CHP'ye olan güveni sarsar. Müsaade etmeyeceğiz. Tüm atamaları geri aldırttık" açıklaması yapmıştı.

Konu, Esenyurt Belediyesi'nde yeniden gündeme geldi. Esenyurt Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, Belediye Başkanı Ahmet Özer'e oğlunu, kız kardeşini, amca oğlunu, kayınbiraderini belediyede işe alıp almadığını sordu.

ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

CHP lideri Özel'in 'kimse akrabasını işe almayacak' sözlerini hatırlatan Togay, "Ben isim vermeyeceğim. Özel kalem kardeşinin oğlu, özel kalem amca oğlu, yakın koruması akrabası, Amerika'dan gelen uzaktan akrabası, satın almada kayınbiraderi, kız kardeşi, oğlu gibi iddialar var... Belki bunlar doğru değildir. Çünkü sayın profesör bu konuda çok dikkat eden bir büyüğümüz" ifadelerini kullandı.

"NASIL YÖNETECEĞİMİ BEN BİLİRİM"

Togay'ın verdiği bilgilerin yanlış olduğunu söyleyen Özer, bu soruyu cevaplarken "Nasıl yöneteceğimi ben bilirim. Kimseye soracak halim yok" dedi ve belediyede işe aldığı akrabasını açıkladı.

Eseryurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, cevabının devamında ise ne kızının, ne kız kardeşinin ne de oğlunun belediyede çalışmadığını söyleyerek böyle bir şeyi kendisinin de istemediğini belirtti. Özer, bu cümlelerin ardından kayınbiraderinin belediyede çalıştığını söyledi.

"ÇALIŞIYOR. ÇALIŞACAK DA..."

Neden kayınbiraderinin belediye çalıştığını ise "Ama kayınbiraderim olduğu için çalışmıyor. Üniversite genel sekreterliği yaptığı, hastane baş müdürlüğü yaptığı için, o alanda başka birini bulamadığım için çalışıyor. Çalışacak da" sözleriyle açıkladı.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler