,

Erdoğan'ın onayı alındı: AK Parti'de yeni dönem başlıyor

AK Parti’de reform süreci başlıyor. Ekonomi ve hukuk alanında güven tesis edilecek adımlar yolda. Artık bürokrasi istiyor diye yasa çıkarılmayacak. Erdoğan'ın onayının alındığını ifade eden AK Parti kurmaylarına göre; bu süreçte bürokrasinin ve ittifak ortaklarının direnci ile karşılaşılabilir. Fakat partideki genel düşünce şöyle: Bunlar bizi reform adımlarından geri bırakmaz.

Erdoğan'ın onayı alındı: AK Parti'de yeni dönem başlıyor

AK Parti’nin geçtiğimiz hafta sonu yaptığı Kızılcahamam’daki istişare toplantısını değerlendiren AK Parti kurmayları, “Artık önümüzdeki 4 yıllık süre tamamen reform süreci olacak” dedi.

“Cumhurbaşkanı ile görüşüldü. Onayı alındı” diyen kurmaylar şu bilgileri verdi: “Atılacak adımlar ana hatları ile belli. Ekonomi ve hukuk alanında önemli reformları göreceğiz. Özellikle bu iki başlıkta güven tesis edecek adımlar atılacak. Bu süreçte elbette bürokrasiden veya ittifak ortaklarımızın direnci ile karşılaşabiliriz. Tökezleyeceğimiz anlar da olabilir. Ama bütün bunlar, bizi reform adımlarından geri bırakmaz. Burada önemli olan, reform yapma iradesini ortaya koymaktır.”

AK Parti’nin ‘İç çekişmelerden’ uzaklaşması için ‘Koltuklarda oturanların değişiminin’ yeterli olmayacağına dikkat çeken AK Parti kaynakları, gerçekçi ve reform olarak nitelendirilen adımlar atılırken, vatandaşın beklentilerinin karşılanması için azami çaba harcanacağını ifade etti.

AK Parti kaynakları, “Bir düzenleme hayata geçirilirken, bunun ekonomik açıdan, hak ve özgürlükler açısından, vatandaş nezdindeki yansımasına kadar her açıdan değerlendirmesi yapılacak. Bundan sonra bürokrasi istiyor diye yasa çıkarılmayacak. Bürokrasiye değil, ülkeye ne kazandırdığına bakacağız” diye konuştu.

Yücel KAYAOĞLU

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler