,

Erdoğan’dan kayyum yorumu: Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla ilgili olarak “hukukun gereği yaptığını, yapmaya devam edeceğini" söyledi ve "Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir" dedi.

Erdoğan’dan kayyum yorumu: Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuştur

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8'inci Anadolu Medya Ödülleri’nde konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarda Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına değindi.

Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

- "Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi bir arada bulunmaz.

- Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir.

- Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz.

- Bağırarak, Mecliste nümayiş yaparak milletin temsilcilerini susturacaklarını zannedenlere şunu hatırlatıyorum, belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir.

- Muhalefet partileri koro halinde bilindik ezberleri tekrarlamak yerine terör-siyaset ilişkisini sorgulamalı, Kandil güdümlü siyasetin Türk demokrasisine verdiği zararların ortadan kaldırılmasına odaklanmalıdır. İlla bir tepki gösterilecekse hukuk çerçevesinde uygulanan idari tedbirlere değil Kandil'in belediyelere çökme girişimlerine gösterilmelidir.

- Belediyeler, sırtını Kandil'e yaslayanların değildir, nerede olursa olsun belediyeler halkımızındır, aziz milletimizindir."

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler