,

Erdoğan: İmar affıydı falan artık düşünemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İmar affıydı falan artık düşünemeyiz. Çünkü düşünmeye kalırsak şu andaki depremde yaşadıklarımızla karşı karşıya kalırız."

Erdoğan: İmar affıydı falan artık düşünemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "İmar affıydı falan artık düşünemeyiz. Çünkü düşünmeye kalırsak şu andaki depremde yaşadıklarımızla karşı karşıya kalırız" dedi.

İşte konuşmadan öne çıkanlar:

"İmar affıydı falan artık düşünemeyiz. Çünkü düşünmeye kalırsak şu andaki depremde yaşadıklarımızla karşı karşıya kalırız."

"Ey muhalefet, askerime, jandarmamıza, polisime hakaret etmekle size ekmek çıkmaz."

"Askerimize hakarette bulunanlar vatan hainidir. Bunların vatanını, milletini sevmek gibi bir derdi yok."

"(Kentsel dönüşüm) Hocalarımızla beraber çalışıyoruz. Yeni dönemde teferruatlı şekilde ele alıp yasal düzenlemeleri de yapmak suretiyle bir adım atabiliriz."

"HDP'ye verilecek her taviz, PKK'ya, yani Kandil'e verilmiş demektir."

"(Altılı masa) Yedinci ortak var demiştim, yedinci ortak şu anda tam manasıyla ana muhalefetin başının ziyaretiyle ortaya çıkmış oldu."

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kararı artık yasa yoluyla vereceğiz, düşünecek vakit yok. İstanbul depremini de sürekli konuşmamak lazım, birçok yerde evleri yıkamadık, bu da korkuya neden oluyor. Özhaseki, oraları ziyaret etti, kiraysa kira... Sizi taşıyalım, evleri yapalım, gelin oturun, dedik. Bazıları şu kadar çocuğum var, iki daire isterim, üç daire isterim dedi. Muhalefetin tahrikleriyle de bunları yapmak da zorlanıyorsunuz. Biz dinlemedik, yaptık."

'BİR DOKTOR MÜSVEDDESİ ÇIKMIŞ KONUŞUYOR'

"Hayatında inşaat görmeyenler bizi eleştiriyor" diyen Erdoğan "Özellikle mıcır kullanarak, demirleri de görüyorsunuz, konutların demirlerini de böyle atıyoruz, hassasiyet yüksek. TOKİ zaten kendini ispatlamış, zemine de dikkat ediyoruz. Sulak değil, kullanılan yerler daha çok kaya. Böyle bir zeminde temelleri atıyoruz. Ben bu işin başından beri içindeyim. Bir doktor müsveddesi çıkmış konuşuyor, acaba hiç inşaatla işi olmuş mu? Öbür tarafta da hanımefendi o da maşallah inşaat mühendisi olmuş" ifadelerini kullandı.  

'AVUCUNUZU YALARSINIZ'

Erdoğan "Ey muhalefet, size askerime, polisime, jandarmama hakaret etmekle ekmek çıkmaz, avcunuzu yalarsınız, biz asrın felaketinin üzerinden asrın mücadelesiyle gelirken onları hezeyanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Askerimize böyle hakarette bulunanlar, vatan hainidir. Bunlar ne milli ne de yerli. Bunların vatanını sevmek gibi derdi yok. Bütün bunlar Bay Bay Kemal'in ana muhalefetin başındaki zatın kimi ziyaret ettiği belli. Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret ediyor. Acaba, buradan ne elde edecek?" dedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler