,

Erdoğan: Emekli maaşını arttırmak için çalışma yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında seçime dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan: ''En düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye çıkardık. Bu rakamı artırma çalışmalarını arkadaşlarımız yapıyor. Memurlarımızın en düşük maaşını 22 bin TL'ye yükseltme sözünü verdik. EYT'lilerin de tüm haklarını verdik ve vermeye devam ediyoruz. İlk maaşlarını da aldılar'' dedi.

Erdoğan: Emekli maaşını arttırmak için çalışma yapıyoruz

Erdoğan, ATV-A Haber'de yayımlanan "Gündem Özel" ortak canlı yayınında gazeteciler Banu El ve Okan Müderrisoğlu'nun gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Emekli maaşını arttırmak için çalışma yapıyoruz

Temmuz ayında yapılması planlanan maaş düzenlemelerinin hatırlatılması ve "Vatandaşlara nasıl bir mesaj verirsiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarttıklarını, bu rakamı daha da arttırmanın çalışmalarını da yaptıklarını söyledi.

Memurların en düşük maaşını da temmuzda 22 bin lira seviyesine yükseltme sözünü verdiklerini, bunu da gerçekleştireceklerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in bunun açıklamasını yaptığını anımsatan Erdoğan, EYT'lilerin de tüm haklarını verdiklerini, vermeye devam ettiklerini ve onların ilk maaşlarını aldıklarını belirterek, "Güle güle harcasınlar." dedi.

Asgari ücretle ilgili açıklama

Asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan, "Şimdi temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Biliyorsunuz bu Asgari Ücret Komisyonunun toplanıp çalışmasıyla belirleniyor. Bugüne kadar olduğu gibi yine bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da atacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerin önünü açmak, sorunlarını çözmek hep önceliğimiz olmuştur"

EYT ve 3600 ek gösterge düzenlemelerinin ardından kamuda gençlere yeni kadrolar açılıp açılmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, yakın zamanda 45 bin öğretmen atamasını, 4 bini aşkın engelli öğretmen atamasını yaptıklarını anımsattı.

Erdoğan, bu süreç içerisinde de Kabine'nin oluşumuyla birlikte bu konuda yeni ne gibi atamalar yapacakları noktasında çalışacaklarını belirterek, "Mesela sağlıkta da 40 bini aşkın yine atama yaptık. Memur alımı yaptık. Bunların içinde sağlık memuru var, hemşire var, doktor var vesaire. Yani bu konularda bizim tıkanma diye bir şeyimiz söz konusu değil. Bir de yapamayacağımızı vadetmek gibi de bir alışkanlığımız yok. Gençlerin önünü açmak, sorunlarını çözmek, onları desteklemek bizim hep önceliğimiz olmuştur." diye konuştu.

Bu dönemde de gençlere güvendiklerini, inandıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun için de parlamentoya özellikle bu gençlerimizi almak için şöyle bir yani ufuk hızıyla bir adım atalım istedik ve bunu da birileri gibi işte aynen lafta bırakmıyoruz. Siyasette de onun için gençlere en fazla yeri biz verdik. Seçilme yaşını önce 25'e, sonra da biz 18'e indirdik. Tabii buna o zaman nasıl karşı çıktıklarını hatırlayın; 'Parlamentoyu çoluk çocuklarla mı dolduracaksınız?' demişlerdi. Görüldü ki bunların çoluk çocuk dedikleri hepsi parlamentodaki birçoklarını şöyle geriye düşürecek şekilde kabiliyetli, kaliteli gençlerimiz. Bunların içerisinde öyleleri var ki bakıyorsunuz double yapmış, o şekilde mezun olmuş. Siyasette de bayağı deneyimleri, tecrübeleri var. Yani parlamentoya girdikleri anda değil, parlamentoya girmeden önce bunlar siyasetin mektebinde okuyarak geldiler, aday oldular ve bunlara biz de yolu açtık, parlamentoya da girdiler. Ben gençlere güveniyorum."

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler