,

Erdoğan, Demirtaş'ı hedef aldı: Bu adam Kürt değil... Demirtaş cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı. Erdoğan, "Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlük ile alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor" dedi.

Erdoğan, Demirtaş'ı hedef aldı: Bu adam Kürt değil... Demirtaş cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı.

Erdoğan, "Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlük ile alakası var mı? Yok. Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunun hesabını benim Kürt kardeşlerim sormayacak mı? Şu anda bir tane Eş Başkanları var. Kürt mü? Değil. Ama o da yine aynı şekilde benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunların oyununa gelmeyeceğiz."

Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olacağını belirterek, "Geçmişte zulümlere, kötü hatıralara konu olan Diyarbakır Cezaevi binası hem hafıza hem de farklı alanlarda faaliyet yürütme mekanı olarak hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Diyarbakır'ın rengi, terör ve siyaset baronları değildir. Diyarbakır'ın rengi kökenine, inancına sahip çıkan asil insanlardır... Diyarbakır'ı köklerinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bir maziden matiye köprü kurarken zamanın ruhunu da es geçmiyoruz. Ey Diyarbakır gel, her güzelliği içinde barındıran rengine birlikte sahip çıkalım. Gel, ülkemizin aydınlık geleceğine 85 milyonla hep birlikte yürüyelim. Bu bölgenin kadim şehirleri Şam'ın, Bağdat'ın, Kudüs'ün boynu bükülürken senin de yıldızını yükseltelim. Sen bu ülkenin, bu milletin gözbebeğisin. Sen, büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin en önemli lokomotiflerinden birisisin.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I HEDEF ALDI

Ah şu Diyarbakır sokaklarının dili olsa da konuşsa... Diyarbakır'ın kolunu kanadını kıranların ihanetini anlatsa... Her nutuklarını hak, hukuk ve özgürlük lafıyla bitirenlerin nasıl baskının, zulmün dibine vurduklarını anlatsa... Bunların adı Kürt, kendilerinin Kürtlükle alakası yok. Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapan bunlar. Kandil'e benim Kürt kardeşlerimin çocuklarını kaçıran bunlar değil mi? Her türlü tacizi yapan bunlar değil mi? 7 ay sonra yapılacak seçimlerde bunlara bütün bunları hesabını sormaya var mıyız? Yasin Börü kardeşimizi şehit eden alçaklar bunlar değil mi?

Şu anda Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunun hesabını Kürt kardeşlerim sormayacak mı? Şu anda bir eş başkanları var. Kürt mü? O da değil. O da Kürt kardeşlerimi sömürüyor.

"ESKİ STADIN YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPIYORUZ"

Son kampanyamızla Diyarbakır'a 5570 konut, 450 sanayi sitesi ve 30 bin konutluk arsa daha kazandıracağız. Kura neticesinde arsaları kim kazanırsa onlar alacak. Eski stadın yerine Millet Bahçesi yapıyoruz. Ulaştırmada 44 km'lik bölünmüş yol uzunluğunu 456 km'ye çıkardık. Silvan Barajı yakında su tutmaya başlıyor.

"DİYARBAKIR CEZAEVİ MÜZE OLUYOR"

Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Adalet Bakanlığı cezaevini tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi Adalet Bakanlığı'mızdan Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza devredildi. İçinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar pek çok bölümün yer alacağı bu eserin hayırlı olmasını diliyorum. Geçmişte zulümlere, kötü hatıralara konu olan Diyarbakır Cezaevi binası hem hafıza hem de farklı alanlarda faaliyet yürütme mekanı olarak hizmet verecek.

HDP'Yİ HEDEF ALDI

Elbette Diyarbakır'ın bu güzel tablosundan rahatsız olanlar da var. Kürt kardeşlerimi bir avuç sapkının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin sizin adınızı nasıl istismar ettiğini görüyorsunuz. HDP denen parti görünümlü emperyalist operasyonel aygıt, maneviyatımızı hedef alan tüm sapkınların aktörü durumundadır. HDP, terör örgütünün sadece payandası değildir. Bu fitne yuvası, sapkınların en başta aktörü durumundadır. CHP, kurduğu Altılı Masa'ya çantada keklik gördüğü bunları almaya tenezzül bile etmemiştir. Bunlar Altılı Masa'nın altında kalmış olmanın mahcubiyeti ile İstanbul'da bir grup adı sanı belli olmayan parti ile ittifak kurmuşlar."

Selahattin Demirtaş'tan kendisini hedef alan Erdoğan'a yanıt

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Tek adamlığa kendisini öyle kaptırmış ki, benim ne olduğuma da kendisi karar veriyor!" ifadelerini kullandı.

İlişkili Haberler

Manşetler