,

Erdoğan çok net söyledi: Faizi artırmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyüme eksenli bir sistemi tercih ettiklerini belirterek, "Kimse bizden faizi artırmamız beklemesin. Faizi düşürmeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan çok net söyledi: Faizi artırmayacağız

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ekonomi stratejimizi kökten değiştirdik. Faizi artırarak, büyümeyi durduran emperyalist projeyi bir kenare bıraktık. Büyüme eksenli programımızı uyguluyoruz.

Peki Refah seviyesini düşüren fiyat artışlarını nasıl engelleyeceğiz?

Talep kaynaklı bir fiyat artışımız yok. Üretim tarafından üstesinden gelinemeyecek bir sorun yok. Ama hala bir kısım vatandaşlarımız tasarruflarını döviz cinsinden yaopyıor. Bir kısmı da ithalattan kaynaklı döviz talebi var. Biz döviz koruma hesaplı yöntemle tasarruflarını türk lirasına dönüşümü sağladık. İhracat da artıyor.

Enerji fiyatlarındaki artışı bir kenara bırakırsak fiilen cari fazlaya geçtik. Karadenizdeki gazla bu tablo da değişecek.

Kimse bizden faizi artırmamız beklemesin. Faizi düşürmeye devam edeceğizç. Gelişmiş ülkelerin hiçbiri faizi artırmıyor. Gelişmiş ülkeler faizi artırarak büyümeyi durdurma riskine girmez.

Eğer yanıbaşımızdaki savaş olmasaydı, büyüme eksenli politikanın olumlu yararlarını görecektik"

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler