,

Erdoğan, CHP'li belediyenin metro projesine onay verdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in 13,4 kilometrelik projesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay verdiğini açıkladı

Erdoğan, CHP'li belediyenin metro projesine onay verdi

Dünya Gazetesi yazarı Vahap Munyar bugünkü yazısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in görüşlerini aktardı.

Seçer Mersin’in 100’üncü kurtuluş yıldönümünde, 3 Ocak 2022’de temeli atılan metro projesine ilişkin olarak "Toplam 35 kilometreyi bulacak metro projemizin 13.4 kilometrelik bölümünün temelini attık. KDV dahil 3.98 milyar liralık toplam yatırım bedeli söz konusu. Metro projesinin yatırım programına alınmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da onay verdi. - Yatırım harcaması yetkisi için ilk 1 milyar liralık dilim konusunda belediyemizin meclisinden karar çıktı. Hazine’nin onayını bekliyoruz." dedi.

Gündemde büyük bir gürültü kopartan İstanbul Beylikdüzü-Sefaköy Metrosuna ilişkin olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü belediyenin gerekli raporları hala almadığını belirtirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise eksiklik olmadığını ve engellendiklerini söylemişti.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler