,

Enkaz altından 'ikiz mutluluk' çıktı! Mucize kurtuluşlar Türkiye'yi ağlattı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki deprem 10 ili etkiledi. Depremin ardından çok sayıda binada göçük oluştu. Arama kurtarma ekipleri göçük altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından 1,5 yaşında biri kız ikiz bebek ile anne ve babası yaralı kurtarıldı. Elazığ'dan Malatya'ya giden itfaiye ekipleri, 12 yaşındaki Aysima Yılmaz'ı 40 saat sonra kurtardı. Hatay'da, komandoların çalışmasıyla 8 kişi yaralı kurtarıldı. Enkaz atlından hayata dönüş anları kameralara böyle yansıdı...

Enkaz altından 'ikiz mutluluk' çıktı! Mucize kurtuluşlar Türkiye'yi ağlattı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından göçük altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından 1,5 yaşında biri kız ikiz bebek ile anne ve babası yaralı kurtarıldı.

İkizlerden Ahmet Erbay'ın enkazdan çıkarılma anı, kurtarma ekibinde yer alan özel harekat polisleri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Kurtarma ekipleri, "mucize geliyor" diye bağırarak beton yığınlarının arasından gözyaşları içinde çıkardıkları bebeği sağlık ekiplerine teslim etti. İkiz bebeklerin çıkarılması, çevrede umutla bekleyenler tarafından sevinçle karşılandı. Bebekler hastaneye kaldırıldı.

Zaman zaman sessiz olunması çağrısında bulunan ekipler, devam eden çalışmalarda ikizlerin annesi Pınar ve babası İbrahim Karapirli'ye de ulaştı.

YARDIM ÇIĞLIKLARI DUYULDU

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede çalışma yapan arama kurtarma ekipleri, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki binalardan birinin enkazında yardım çığlıkları duydu.

Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, titizlikle enkazı kaldırarak Suriyeli 33 yaşındaki anne İmed Sabha ile 2 yaşındaki kızı Vafe Sabha'ya sağ olarak ulaştı.

Sedyeyle ambulansa teslim edilen anne ve kız, hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

47 SAAT SONRA ADIYAMAN'DAN SEVİNDİREN HABER

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Murat Edis'in eşi Pınar Edis ile çocukları Pınar (10), Firdevs, Hilal yaşanan depremde, Turgut Reis Mahallesi 112 no'lu Sokak'ta iki katı yerin altında kalan 5 katlı binada göçük altında kaldı.

Gece saatlerinde komandolar tarafından, binadan ses duyulması üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan 4 saatlik çalışmanın ardından küçük Betül'e ulaşıldı. Göçük altından sedyeyle çıkartılan Betül'ü vatandaşlar dakikalarca alkışladı. Betül'ün ilk isteği soğuk içecek olurken, dedesi ve babası gözyaşlarına boğuldu.

Betül sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Betül'ün kardeşleri ve annesi ise hala göçük altında bulunuyor.

23 YAŞINDAKİ ÇAĞRI, 45'İNCİ SAATTE KURTARILDI

Kahramanmaraş'ta 3 arkadaşı ile birlikte otelde konaklayan 23 yaşındaki Çağrı Pervane, meydana gelen deprem sonrası enkaz altında kaldı.

Ekipler uzun uğraşlar sonucu Pervane'yi 45'inci saat sonucunda bulunduğu yerden sağ olarak kurtardı. Gencin annesi Şehri Pervane ise mutluluk gözyaşları döktü.

"ÖLECEĞİM SANDIM"

Adıyaman'da 41 saat sonra enkazdan çıkartılan Feryal Çavuş Yaşar'ın ilk sözleri, "Hakkınızı helal edin. Öleceğim sandım" oldu.

Kurtarma ekiplerinin sürekli konuşarak moral verdiği Feryal Çavuş Yaşar'a ekip lideri, çıkartıldığında 'Hoş geldin' dedi. Yaşar ise, "Hakkınızı helal edin, öleceğim sandım" dedi. Ekip lideri, "Abla biz varız, seni bırakır mıyız" diye cevap verdi. Ambulansa konulan Feryal Çavuş Yaşar'ın bacaklarından ve omuz bölgesinden darbe aldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

HATAY'DA ANNE VE BEBEĞİ KURTARILDI

Hatay'ın Odabaşı Mahallesi'nde, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera Yılmaz, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

42 SAAT SONRA KURTARILDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, Atatürk Bulvarı'ndaki 600 Konut Sitesi'nde bulunan ve depremde yıkılan 5 katlı binanın enkazından, yaklaşık 42 saat sonra İlhan Güneş isimli 45 yaşındaki vatandaş yaralı olarak kurtarıldı.

12 YAŞINDAKİ AYSİMA KURTARILDI

Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla Elazığ'dan Malatya'ya giden itfaiye ekipleri, yıkılan binanın enkazından 12 yaşındaki Aysima Yılmaz'ı 40 saat sonra kurtardı.

7 YAŞINDAKİ UMUT EFE TÜRKİYE'YE UMUT OLDU

Gaziantep'te arama kurtarma çalışmalarına destek veren Zeytinburnu Belediyesi'ne bağlı arama kurtarma ekibi, 7 yaşındaki Umut Efe Kalfa'yı enkaz altından kurtardı. O anlar kameraya yansıdı.

KOMANDOLAR 8 KİŞİYİ YARALI KURTARDI

Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle yıkılan binanın enkazından, komandoların çalışmasıyla 8 kişi yaralı kurtarıldı.

ENKAZ ALTINDA UYURKEN KURTARILDI

Küçük bir yavrumuz ise enkaz altında uyurken kurtarıldı. Ekipler, 'Ne oluyor' diyen yavruya "Hiçbir şey olmuyor. Kahramansın oğlum günaydın" diye karşılık verdi.

Bölgede komando ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarda 8 yaşındaki Can Batu ile annesi Esra ve babası Onur Biçer'e ulaşıldı.

Aynı binada gerçekleştirilen çalışmalarda, komandolar tarafından Galip Yıldız, Suna Yıldız, Nazmiye Aslan, 12 yaşındaki Ahmet ve 10 yaşındaki Sirat Karaca kardeşler de yaralı olarak çıkarıldı.

ANNE İLE 1,5 YAŞINDAKİ BEBEĞİ KURTARILDI

Kahramanmaraş Egemenlik Mahallesi Güzel Apartmanı enkazında çalışma yapan AFAD ve Cansuyu Derneğinin arama kurtarma ekipleri, betonların altında kalan kadın ile bebeğinin olduğu bölgede yoğunlaştı.

Enkazda açılan tünelde ilerleyen ekipler, girişi engelleyen yatağın metal bölümlerini iş makinesine bağlanan iple çekerek çıkardı. Ekipler ilk olarak 1,5 yaşındaki Oğuzhan Mete Yavşan'ı enkazdan çıkardı.

İLK SÖZLERİ 'OĞLUM NEREDE?' OLDU

Çalışmayı sürdüren ekipler 30 yaşındaki anne Fatma Yavşan'ı da kurtardı. Battaniyeye sarılan anne ve bebek sedye ile ambulansa taşındı.

MALATYA'DA 42 SAAT SONRA ENKAZDAN 3 KİŞİ YARALI KURTARILDI

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde yıkılan 8 katlı Özpolatlar Apartmanı enkazından depremden 42 saat sonra Berra Sarıbaş (10), Bekir Doğan (37) ve Alptekin Sarıbaş (6) kurtarma ekiplerince yaralı çıkarıldı.

ENKAZDAKİ ANNE-BABAYA İLK MÜDAHALEYİ SAĞLIKÇI KIZLARI YAPTI

Kahramanmaraş şehir merkezinde Hayrullah Mahallesi Kuddusi Baba Bulvarı üzerinde yıkılan Üçgözler Apartmanı'nda çalışmalarını yürüten ekipler, öğlen saatlerinde yıkıntılar arasından seslerin geldiğini belirledi.

Sesin geldiği alanda çalışmalarını yoğunlaştıran arama kurtarma ekipleri, enkaz altındaki Turan ve Aynur Ak çiftine ulaştı.

"ANNECİM SANA SÜRPRİZ YAPMAK İÇİN GELDİM"

Müdahale sırasında "Bir ses duydum." diyen annesiyle konuşan Pınar Ak, "Tamam, bendim annem o. 'Geldim' dedim. Aç kapıyı annecim sana sürpriz yapmaya geldim.' dedim." ifadesini kullandı.

Pınar Ak, anne ve babası hastaneye götürülmek üzere ambulansla alındıktan sonra arkadaşlarına sarıldı.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler