,

En dikkate değer kararı Aksaray Valiliği aldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Valilikler engelli ve hamile personel için idari izin kararı aldı. Ancak Aksaray, Gaziantep ve Yozgat Valiliklerinin uygulaması en dikkate değer karar oldu

En dikkate değer kararı Aksaray Valiliği aldı

Yoğun kar yağışına bağlı olumsuz hava koşulları hafta boyunca devam edeceğinden bir çok Valilik, engelli ve hamile personeli için idari izin kararı aldı

657 sayılı Kanunun 100. maddesi gereğince memurlar için günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre illerde valilerce belirlenebilmektedir.

Covid19 nedeniyle yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde ise iki önemli husus yer alıyordu. 60 yaş üstü personel ve kronik rahatsızlığı olan personele de idari izin verilmişti. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle esnek çalışmaya geçilmişti.

Kar yağışı nedeniyle Valiliklerin idari izin kararlarını incelediğimizde Aksaray Valiliğinin esnek çalışma kararı oldukça doğru bir karar olarak durmaktadır. Yine Gaziantep Valiliğinin 3 yaş altı bebeği bulunan kamu görevlileri, Yozgat Valiliği 60 yaş üstü personel için idari izin kararı alması oldukça dikkate değerdi.

Valiliklerin, standart uygulamaların dışına çıkıp son Genelgeler doğrultusunda karar alabilmesi vizyonlarını göstermeleri açısından önemlidir.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler