,

'Emniyet ve yargıda darbe' olayında Rusya istihbarat sağladı mı?

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'emniyet ve yargıda darbe' açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Zaharova, Ankara ile 'özel kanallar üzerinden diyaloğun sürdürüldüğünü' dile getirdi.

'Emniyet ve yargıda darbe' olayında Rusya istihbarat sağladı mı?

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'emniyet ve yargıda darbe' açıklamalarının sorulması üzerine Moskova ve Ankara'nın 'özel kanallar üzerinden diyaloğu sürdürdüğünü' belirtti. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelmesi, Zaharova'nın haftalık basın toplantısında gündeme getirildi.

Sputnik'in aktardığına göre Zaharova, söz konusu haberler ışığında 'Rusya'nın Türkiye'ye 15 Temmuz'da olduğu gibi yardım edip etmeyeceğinin' sorulması karşısında, "Madem hemen o olayı anımsattınız, ben de bunun kamuoyuna açık bir şekilde, mikrofonların önünde ya da birtakım reytingleri artırmak ve hoş görünmek için yapılmadığını, ilgili kanallar üzerinden yapıcı bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatayım" yanıtını verdi.

Zaharova, Rusya'nın Türk tarafıyla bu tür konulara ilişkin diyaloğu geleneksel olarak sürdürdüğünü de vurguladı.

İlişkili Haberler

Manşetler