,

Emniyet kararnamesinden yeni kulisler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi’nde sona yaklaştı. SONTV’nin ulaştığı kulislere göre Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Zafer Aktaş, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz’ın atanacağı konuşuluyor.

Emniyet kararnamesinden yeni kulisler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanması beklenen Emniyet Müdürleri Kararnamesi’yle ilgili kulisler hareketlendi. Ankara Emniyetinde yaşanan gelişmeler ışığında Emniyet bünyesinde yeni bir kararname hazırlığı olduğu kulislere yansımıştı. Kulislerde konuşulanlara göre, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Ataş İstihbarat Başkanlığına, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir Daire Başkanlığı’na, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık’ın adının ise İzmir Emniyet Müdürlüğü için geçtiği öğrenildi. Polis Başmüfettişi Mesut Gezer’in Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir daire başkanlığına, Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Gürkan Kaya’nın Ankara Polis Evi Müdürlüğüne, İsmail Kılıç’ın Kemalettin Eröğe Polis Eğitim Merkez Müdürlüğüne, Kırklareli Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu’nun ise Anadolu’da farklı bir kente kaydırılacağı konuşuluyor.

ANKARA İÇİN KULİSLERDE BİRÇOK İSİM VAR

Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz’ın da isminin Ankara Emniyet Müdürlüğüne geçen müdürler arasında olduğu konuşulurken, Yılmaz’ın yanı sıra KOM Daire Başkanı Şükrü Yaman’ın da bu göreve getirilebileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında yer aldı.

İSTİHBARAT DAİRE BAŞKANLIĞI İÇİN BİR İSİM DAHA KULİSLERE YANSIDI

Hatay İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe’nin isminin ise kulislerde İstihbarat Başkanlığı’na geçtiği öğrenildi. Engin Dinç’e yakınlığıyla bilinen ve Engin Dinç’in İstihbarat Başkanlığı döneminde yardımcılığı yaptığı belirtilen Gökçe’nin İstihbarat Başkanı Selami Yıldız’ın başka bir göreve atanmasıyla bu göreve getirilmesinin beklendiği öğrenildi.

İlişkili Haberler

Manşetler