,
#Emekli

Emekliler infialde

Emekli-Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, düzenleme çağrısında bulunarak, “Memur emeklilerinin zam oranı yüzde 19,31 oranından SSK, BAĞ-KUR emeklilerine yapılan yüzde 24,73 oranına yükseltilmesini istiyoruz” dedi.

Emekliler infialde

En düşük emekli maaşlarına 2 bin 500 TL’lik düzenleme ile ilgili tartışmalar devam ederken, memur emeklileri ile SSK, Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam arasındaki farka dikkat çeken Emekli-Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, düzenleme çağrısında bulunarak, “Memur emeklilerinin zam oranı yüzde 19,31 oranından SSK, BAĞ-KUR emeklilerine yapılan yüzde 24,73 oranına yükseltilmesini istiyoruz” dedi.

Kök maaşı 10 bin liranın altında olan 3,7 milyon emekli, Temmuz ayında emekli maaşlarına verilen yüzde 24,73’lük enflasyon farkı ödemesine rağmen ya hiç zam alamamış ya da enflasyon farkının altında zam alabilmişti. Yükselen tepkiler üzerine harekete geçmek zorunda kalan siyasi iktidar, en düşük maaşın yükseltileceği sözünü verirken, iktidar ise geçtiğimiz gün en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’ye yükseldiğini açıkladı. Yapılan açıklama emekliler tarafından tepki ile karşılanırken Emekli-Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, memur emeklileri ile işçi emeklileri arasındaki zam farkına dikkat çekerek tepki gösterdi.

İŞÇİ EMEKLİSİNE YÜZDE 24,73, MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 19,31 ZAM YAPILDI

En mağdur emekli kesiminin memur emeklisi olduğuna dikkat çeken Küçükkösen, bu durumun çözülmesi için çağrıda bulunarak, “SSK, Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Memur emeklilerine ise yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. 2 bin 500 TL oranındaki zammın yapılması gerekliydi. Ancak işçi ve memur emeklileri arasındaki farkın kapanması gerekli” dedi.

MEMUR EMEKLİLERİNİN ZAMLARI İŞÇİ EMEKLİLERİNİN ZAMLARINA YÜKSELTİLMELİ

Geçtiğimiz yıllarda memurlara yönelik yapılan 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammın memur emeklilerine verilmediğini hatırlatan Küçükkösen, verilen birçok sözün de tutulmadığının altını çizerek, “Piyasanın durumu ortada. Temmuz ayında elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Kurban Bayramı'nda akaryakıta yönelik zamları da biliyoruz. Kamu emeklilerine yapılan zam oranı bu yüzden işçi emeklilerine yapılan yüzde 24,73 oranına yükseltilmelidir. Ocak ayında işçi emeklilerinin maaşlarında yapılan zam yükseltilmişti. Şimdi ise memur emeklilerinin maaşlarında yükseltilme yapılmalı” ifadelerini kullandı.

"ADALET DENİLİYORSA BU DÜZENLEME YAPILMALI"

Emeklilerin piyasada yaşanan artışlardan dolayı mağdur olduğunu ifade eden Küçükkösen, emeklilerin bir an önce bir düzenleme beklediğini belirterek, “Memur emeklileri infial halinde. Eğer adalet deniliyorsa, bu düzenlemenin yapılması gerekli. Adalet bunu gerektirir” dedi.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler