,

Elitaş 'ek zam 15'ine yetişir' demişti. Bakanlık açıklama yaptı

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yüzde 2,5'luk ek zammın 15 Ocak'a yetişeceğini söylemişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı.

Elitaş 'ek zam 15'ine yetişir' demişti. Bakanlık açıklama yaptı

Aylık gösterge rakamlarına dair Hazine ve Maliye Bakanlığı Genelgesi geçen hafta yayımlanmıştı. Yüzde 2,5'luk zam TBMM'de görüşüldüğü için 15 Ocak maaşları yüzde 22,47 enflasyon zammı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammına göre hesaplandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, bu hafta Genel Kurul gündemine getirecekleri yasal düzenlemeye ilişkin, "12 Ocak tarihine kadar genel kuruldan yasayı geçirebilirsek, Cumhurbaşkanı 13 Ocak'ta onaylarsa, 15 Ocak tarihine yeni zamlı maaş ödemesi yetişebilecek. Kurumlar bunun için gerekli hazırlıkları yaptı. Muhalefet partileri ile de görüştük. Salı günü görüşmelere başlayacağız" demişti.

Ancak yüzde 2,5'luk ek zam 15 Ocak'tan önce yasalaşsa dahi, 15 Ocak maaşlarına yetişemeyecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı yayımladığı Genelgede "Katsayı artışından kaynaklanan fark maaş ve ilave artış hesaplaması Ocak ayının 15 İNDEN SONRA kullanıma açılacak olup, bu hususla ilgili ayrı duyuru yapılacak" dedi.

İŞTE HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞININ PERSONEL ÖDEMELERİNE DAİR KBS DUYURUSU

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler