,

Eğitim-Bir-Sen: Çalışan, enflasyona karşı korunmalı

Eğitim-Bir-Sen, 17. Türkiye Buluşması’nı Antalya’da gerçekleştirdi. Buluşmada konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, vatandaşın alım gücünün düştüğünü dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen: Çalışan, enflasyona karşı korunmalı

Muhammed VEFA / Milli Gazete

Eğitim-Bir-Sen 17. Türkiye Buluşması, şube yönetimleri, ilçe temsilcileri ve kadın komisyonlarının katılımıyla Antalya’da yapıldı. Düzenlenen programda Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge, alım gücünde yaşanan düşüş, Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, 3600 ek gösterge başta olmak üzere birçok kazanım elde ettiklerini belirterek, “Mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz. Diğerleri sorunları konuşadursun, biz bir bir sorunları çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Toplu sözleşme hakkını alan, eksiklerine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını sağlayan, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte 600 bini bulan çerçeveyi genişleten, 3600 ek göstergenin mimarı biziz. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını, toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan ve üyeye kazanç sağlayan yine biz” dedi.

“KAŞIKLA VERİLEN, KEPÇEYLE ALINMAMALI”

Vatandaşın alım gücünün düştüğünü dile getiren Yalçın, “Kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi gerekiyor. Ev kiraları ateş pahası. En ufak artışa eş değer zamlar geliyor. Hatta ücret artışı haberi bile zamma gerekçe oluyor. Piyasa kontrol altına alınmalı, haksız kazancın, tekelleşmenin önüne geçilmeli, ekonomik istikrar sağlanmalı, sabit gelirliler, kamu görevlileri enflasyona karşı korunmalıdır. Biz önceden söyledik, bugün yine söylüyoruz. Memur için en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir. Bu enflasyonist ortamda altı ayda bir yapılan artışlar, üzerinden üç ay geçmeden eriyor. Biz bunu önlemenin formülünü daha önce de açıkladık. Dedik ki, eşel mobil sistemine geçilmeli, Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı maaş zammı ve enflasyon farkı ödemesine ek olarak refah payı artışı gerçekleştirilmeli, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, kaşıkla verilen de kepçeyle alınmamalıdır” diye konuştu.

İlişkili Haberler

Manşetler