,

Diyarbakır Büyükşehir’de revizyon

Yerel seçimlerde yüzde 65’lik oy oranıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti belediyede köklü revizyona gitmeye hazırlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir’de revizyon

31 Mart seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan DEM Parti yönetimi 5 yıldan beri kayyumla yönetilen kurumda köklü değişikliğe gidiyor.

Vali Ali İhsan Su’nun kayyum olarak belediye başkan vekili, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi’nin de genel sekreterlik görevinin mazbata töreniyle sona ermesinden sonra düğmeye basan DEM Partili belediye başkanı Serra Bucak ile eş başkan Doğan Hatun, Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinden daire başkanlıkları görevine atanan ithal bürokratlarla yolları ayırma kararı aldı.

Daire başkanlıkları, genel sekreterlik, şube müdürlükleri gibi birçok birimde değişiklik yapılacağı öğrenilirken, konuyla ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden de açıklama geldi.

Bazı basın yayın organlarında 11 daire başkanının jet hızıyla görevden alındığı ve bu kararın kendilerine telefonla sözlü olarak iletildiği, yerlerine atama yapıldığı haberleri üzerine açıklama yapan belediye açıklamasında şöyle denildi:
 
-Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, daire başkanlarının görevden alındığı iddia edilmiştir. Ancak bu haberlerde aktarılan veriler eksik ve yanıltıcıdır.

-Söz konusu haberin içeriğine ilişkin net bir açıklama en kısa sürede tarafımızca yapılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

-Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve şeffaflık ilkesi çerçevesinde hareket edildiğini vurgulamak isteriz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sayfası da geçici olarak bakıma alındı ve yayın akışı durduruldu.

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler