,

Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya açıkladı: 'Enercii' geri dönüyor

KARAR TV'de konuşan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, 'TMSF kayyumlarının, ürünlerin satışı için Dilan Polat'ın sosyal medya hesabı üzerinden reklam yapma konusunda esnek davranma ve ticarete uygun hareket edebilme potansiyeli var' şeklinde konuştu.

Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya açıkladı: 'Enercii' geri dönüyor

MUSTAFA SİVİŞ

Dilan Polat’ı sosyal medyadan takip eden milyonlarca kişi, yakın zamanlarda, cezaevindeki ünlü fenomenin 'Enercii' mottosunu çok daha sık duyabilir!

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un yorumuyla ekranlara gelen Bi' Karar Ver'de konuşan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı Hüseyin Kaya, 'TMSF kayyumlarının, ürünlerin satışı için Dilan Polat'ın sosyal medya hesabı üzerinden reklam yapma konusunda esnek davranma ve ticarete uygun hareket edebilme potansiyeli var.' ifadelerini kullandı.

İşte, Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya’nın önemli açıklamalarından satır araları…

ELİF ÇAKIR: DİLAN POLAT NEREDE?

HÜSEYİN KAYA: Dün itibari ile hastanedeydi, Cuma günü tekrardan cezaevine gönderileceği bilgisi vardı bende. Ama dün teyit edemediğim bir bilgiye göre tekrardan cezaevine döndüğüne dair bir bilgi geldi.

ÇAKIR: DİLAN POLAT NEDEN HASTANEDEYDİ?

KAYA: Psikolojik stres yaşıyordu. Şartların da zorluğu yüzünden daha önce de psikolojik destek alması nedeniyle hepsi birleşince, ilaçlarını değiştirmek, tetkik yaptırmak ve doktor kontrolü için hastaneye gitmişti. Daha öncedeki haline göre şu anda çok daha iyi durumda.

YILDIRAY OĞUR: DİLAN POLAT’IN ŞİRKETİ YENİ ŞUBE AÇTI, BU NASIL OLDU?

KAYA: Ceza kanunları ve usul yasalarımıza, vergi usul kanununa göre şu anda soruşturulan şüpheli müvekkillerin ticari şirketlerine Savcılığın istemi üzerine TMSF tarafından kayyum atandı. TMSF’nin yaptığı inceleme, analiz ve araştırmalar neticesinde yaklaşık 20 gün önce ticarete devam kararı çıktı. TMSF kayyumları, malların satışı, siparişlerin alınışı, sosyal platformlar üzerinden de bu ürünlerin satışına ilişkin karar verdi. Ve normal şekilde müvekkillerin ceza evine girmeden önceki durumu üzerinden ticari şirketler çalışmalarına devam ediyor. Bu nedenle bunların bir parçası olarak şube açılışı yapıldı. Orada da işlemler, ticaret devam edecek.

OĞUR: AÇILIŞTA ÇOK FAZLA İNSAN VARDI, BU KİŞİLER NASIL TOPLANIYOR, ORGANİZE OLUYOR?

KAYA: Aynı sizin televizyonda toplandığınız, camide cemaatin toplandığı, aynı siyasi partilerde toplantılar yapıldığı gibi toplanıyorlar. Çoğu açılışa geldi çünkü bir dayanışma var. 7 milyon takipçisi olan bir sosyal medya hesabından bahsediyoruz. Hava soğuk olmasına ve o gün Ak Parti’nin aday tanıtım toplantısı olmasına rağmen çok büyük bir katılım oldu, biz daha da fazlasını bekliyorduk. Güzel bir açılış, iyi bir başlangıç oldu. Yakın zamanda Rize ve Bodrum gibi yerlerde birkaç tane daha yeni şube açılışı için çalışmalar devam ediyor.

Bu açılışların bir kısmı önceden planlanmıştı. Şimdi TMSF kayyumları burada tek yetkili, ticaretin her şeyin patronları onlar. Ve onlar da bu ticareti devam ettiriyor, satışları yapıyorlar. Yeni şube başvurularını değerlendiriyorlar, kayyumlar baya bir ticaret erbabı gibi çalışıyor. Bu nedenle bir vatandaş ve avukat olarak onları tebrik ediyoruz.

İlişkili Haberler

Manşetler