,

Depremzedeler mağdur edilmeyecek

Kahramanmaraş depremleri sonrası büyük yıkım yaşayan bölgelerdeki fahiş fiyatları engellemek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ticaret Bakanlığı, harekete geçti. İki bakanlık tarafından rakamlar, piyasa ortalamasına çekilmezse maliyetler hesaplanacak ve yüzde 20’nin üzerine çıkması halinde izin verilmeyecek.

Depremzedeler mağdur edilmeyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Ticaret Bakanlığı, deprem bölgesindeki gün geçtikçe artmaya devam eden inşaat sektöründe artan fiyatlar sonrası müdahale etmeye hazırlanıyor.

Dicle Topçu'nun haberine göre; rakamlar, piyasa ortalamasına çekilmezse maliyetler hesaplanacak ve yüzde 20’nin üzerinde kâra izin verilmeyecek.

'EKİPMAN BULUNAMIYOR'

Depremzedeler "yerinde dönüşüm projesi" ile kendi evlerini inşa etmeye çalışırken, inşaat malzemesi satan bazı firmalar ise "nakliye fiyatlarını arttırdı.

“Ekipman bulunamıyor" gibi gerekçeler üreterek depremzedelere fahiş fiyat ile beton satmaya çalışıyor. Edinilen bilgiye göre; maliyeti bin 300 TL olan 1 mikap betona, 3 bin liraya kadar ücret isteniyor.

BAKANLIKLARDAN ARTAN FİYATLARA MÜDAHALE

Çevre ve ticaret bakanlıkları deprem bölgesinde inşaat malzemelerine fahiş fiyat uygulayan fırsatçılar için devreye girdi. Denetimler sıklaştırıldı. Fırsatçılara karşı uygulanacak yaptırımlar için hazırlıklara başlandı.

AKSAMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Çevre Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut, geçtiğimiz günlerde bölgede faaliyet gösteren beton firmalarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, depremzedelerin mağdur edilmesine izin verilmeyeceği, inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla aksamasına ise müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

habertürk

İlişkili Haberler

Manşetler