,

Deprem bölgesindeki savcılara "yakıt" engeli

Adalet Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki adli işlemleri yürütmek üzere görevlendirilen savcılar yakıt krizi ile karşı karşıya kaldı. Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) ile anlaşma yapan akaryakıt istasyonu, otopsi gibi işlemler için bölgeler arasında ATV araçları ile dolaşan savcılara 7 litre yakıt sınırı koydu.

Deprem bölgesindeki savcılara "yakıt" engeli

Duruma tepki gösteren savcılar, yakıt krizi nedeniyle adli işlemlerde aksama yaşanmaması amacıyla, akaryakıt şirketinin yetkililerine ulaşılmasını istiyor.

10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremi sonrası, HSK tarafından adli işlemler için görevlendirilen savcılardan 14'ü İskenderun'a gitti. Bölgede otopsi gibi işlemler için ATV araçları ile ulaşım sağlayan savcılar, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın anlaşma yaptığı firmaya ait akaryakıt istasyonuna gitti. Ancak İstasyon, savcılara 7 litreden fazla yakıt veremeyeceklerini söyledi. Duruma tepki gösteren savcılar, akaryakıt istasyonunun ilave yakıt vermemesi üzerine yetkililerle tartıştı. Savcıların, adli hizmetin duraksamaması için şirketin genel merkeziyle görüşme yapmaya çalıştığı öğrenildi.

T24

İlişkili Haberler

Manşetler