,

Büyükşehir ve İSU’da “geçici işçi” krizi!

Genel seçimler arifesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğünde “geçici işçi” krizi yaşanıyor. Toplam 92 kişinin yarın iş akdinin feshedilmesi söz konusu

Büyükşehir ve İSU’da “geçici işçi” krizi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Kanunu milyonlarca insanı sevindirdi ama bu kanuna bazı üzülenler de var. Onlar belediyelerde “geçici işçi” statüsünde çalışan az sayıdaki mimar, mühendis ve teknikerler. 

MEĞER ÇÖZÜLMEMİŞ!

Kendilerini “5620 Sayılı Kanun Mağdurları” olarak tanımlayan bu kişiler, kamuda her sene sözleşme imzalıyor, bu şekilde “geçici işçi” statüsünde çalışıyordu. Ancak EYT kanunu ile birlikte kendilerinin zorla emekli edildiklerini iddia eden geçici işçiler konuyu bakanın gündemine kadar getirmişti. Ancak sorun yine çözüme kavuşmadı.

İNSAN KAYNAKLARI BİLGİLENDİRME YAPINCA…

Sorunun çözüme kavuşmaması nedeniyle bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğünde sinirler gerildi. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı yetkilileri Büyükşehir’deki 70, İSU’daki 22 kişi ile ayrı ayrı bir araya geldi ve iş akitlerine yarın (Cuma) itibariyle son verileceğini açıkladı.

SİNİRLER GERİLDİ

Haliyle bu bilgilendirme toplantılarında sesler yükseldi, yer yer tartışmalar çıktı, ortam gerildi. Bugünkü toplantılara giren geçici işçiler, işlerini kaybedecekleri için toplantıdan büyük bir hüzün ve stresle çıktı. 

BÜYÜKŞEHİR: BAKANLIĞA YAZDIK AMA…

Büyükşehir ve İSU yetkilileri toplantıda konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazı yazıldığını ancak bakanlıktan olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi, “Atacak bir adım kalmadığı için sizleri bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

İMZA ATANA TEŞVİK PRİMİ

Geçici işçiler için yarın yani Cuma günü son mesai günü. Yarın son kez işyerlerine gidecek olan geçici işçiler, şayet istifa dilekçesi imzalarlarsa Büyükşehir tarafından kendilerine, Kıdem Tazminatlarına ek olarak brüt 60 günlük maaş tutarında Teşvik Primi verilecek.

İMZA ATMAYANA YOK

İmza atmayanlar ise Teşvik Priminden faydalanamayacak, Büyükşehir bu geçici işçileri işten çıkaracak yani sözleşmelerini yenilemeyecek. Bakalım Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğündeki “geçici işçi” krizi yarın itibariyle çözülebilecek mi? Yoksa imza atmak zorunda kalacaklar mı?

TALHA YILIDIRIM / enkocaeli.com

İlişkili Haberler

Manşetler