,

Bülent Turan'dan EYT açıklaması: Salı günü planlıyoruz

Tv100 kanalına açıklamalarda bulunan Bülent Turan, EYT'nin bu hafta salı günü Meclis Genel Kurulu'na sunulacağını, ardından çarşamba veya perşembe günü borç yapılandırmasını Meclis'e getireceklerini söyledi

Bülent Turan'dan EYT açıklaması: Salı günü planlıyoruz

Turan, "EYT'yi salı ya da çarşamba bitireceğiz. Milletimizin merakla takip ettiği yapılandırma diye tabi ettiğimiz bir kanun çalışmamız var. Borçların afları, yeniden yapılandırılması, adli paralar, yargıya ait cezalar, trafik, ehliyet hepsinin içerisinde olduğu çok büyük bir alan var bu küçük esnaf için büyük bir imkan. Faizler siliniyor, taksitler yapılıyor, dört yıla yayılıyor vesaire. EYT'den sonra bu borç yapılandırma kanunu görüşeceğiz. Olağanüstü bir aksilik olmazsa bu hafta hem EYT'yi hem de yapılandırmayı bitiririz diye ümit ediyorum" diye konuştu.

TV100 ekranında yayınlanan Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti'nin bu haftaki konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan oldu.

7. Yargı Paketi'nin de bu hafta Meclis'e getirileceğini açılayan Turan şöyle konuştu: Bu hafta bir de çok önemsediğim 7. Yargı Paketi'ni Meclis'e getirmeyi planlıyoruz. Çalışmaları tamamlandı. Meclis'e sunacağız. Bu yargı paketi 40 madde halinde olacak. Mesela arabulucuk Türkiye'de çok kıymetli bir kurum haline geldi. Uzun sürecek davalar bu şekilde bir ayda bitiyor. Mahkemelerin iş yükünün azalması için arabuluculuk alanlarını genişletmek istiyoruz. 20 yılı aşmış tüm avukatlarımıza arabulucu olma imkanı veriyoruz. Bu çok kıymetli bir adım mesela. Uyuşturucuda ceza artacak, tedavi şartı getirilecek.

İşte Bülent Turan'ın açıklamaları...

"SALI GÜNÜ EYT'Yİ GENEL KURUL'DA GÖRÜŞMEYİ PLANLIYORUZ"

KYK gibi birçok şeyi biz gündemimize aldık. AK Parti bütün sosyal kesimlerin haklarını değerlendiriyor. Kapatma davası, Gezi eylemleri olmasaydı belki çok daha fazlasını yapardık. Salı günü EYT'yi Genel Kurul'da görüşmeyi planlıyoruz. Biz yaşı kaldırıyoruz.

EYT'yi salı ya da çarşamba bitireceğiz. Milletimizin merakla takip ettiği yapılandırma diye tabi ettiğimiz bir kanun çalışmamız var. Borçların afları, yeniden yapılandırılması, adli paralar, yargıya ait cezalar, trafik, ehliyet hepsinin içerisinde olduğu çok büyük bir alan var bu küçük esnaf için büyük bir imkan. Faizler siliniyor, taksitler yapılıyor, dört yıla yayılıyor vesaire. EYT'den sonra bu borç yapılandırma kanunu görüşeceğiz. Olağanüstü bir aksilik olmazsa bu hafta hem EYT'yi hem de yapılandırmayı bitiririz diye ümit ediyorum.

Komisyonlarımız devam ediyor. Bu hafta biz çok yoğun çalıştık. Partilerle de paslaştık. Özellikle CHP'de Barış Bey var, onunla paslaştık. Balıkçılarımızın sorunları var. Balıkçılarımızın sorunlarıyla ilgili komisyon kurmak istiyoruz. Bu hafta çarşamba günü bu komisyonun kurulmasını teklif edeceğiz. Balıkçıların da balık fiyatlarının üzerine çalışalım, sorunları çözelim istiyoruz.

7. YARGI PAKETİ'Nİ BU HAFTA MECLİS'E GETİRMEYİ PLANLIYORUZ

Bu hafta bir de çok önemsediğim 7. Yargı Paketi'ni Meclis'e getirmeyi planlıyoruz. Çalışmaları tamamlandı. Meclis'e sunacağız. Bu yargı paketi 40 madde halinde olacak. Mesela arabulucuk Türkiye'de çok kıymetli bir kurum haline geldi. Uzun sürecek davalar bu şekilde bir ayda bitiyor. Mahkemelerin iş yükünün azalması için arabuluculuk alanlarını genişletmek istiyoruz. 20 yılı aşmış tüm avukatlarımıza arabulucu olma imkanı veriyoruz. Bu çok kıymetli bir adım mesela. Uyuşturucuda ceza artacak, tedavi şartı getirilecek.

Ev hacizlerinde normalde icra müdürü yetkilidir. Şimdi icra müdürünün kararınını yargıca sorma zorunluluğu getiriyoruz. Artık hakim kararıyla haciz yapılabilecek diyoruz. İkincisi, önceden örneğin iki televizyon varsa evde ikisinin de alınması şartı vardı. Ama şimdi ortak kullanımsa hiçbirini alamama şartı getirilecek. Ortak kullanımdaki eşyalara el konulamayacak. Ev hacizleri zorlaşacak.

EYT dört madde. Konu belli. Yaş şartı vardı. Biz bunu kaldırıyoruz. Çıraklıkta, stajerlikte de eksik pirim ödeniyor. Bunun hepsinin ödenmesini sağlayamayız. Ülkenin ekonomisi hepimizin.

İlişkili Haberler

Manşetler