,

BTK, Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına karar verdi

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen internet sitelerinden Ekşi Sözlük Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından erişime engellendi!

BTK, Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına karar verdi

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri olan Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellendi. Kararın arkasındaki neden henüz bilinmezken, platformdan konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Ekşi Sözlük'ün  iç savaş çağrıları, uyuşturucuya özendirme, Peygamberlere ve Kuranʼa ağır hakaretler, sahte ihbarlar, yalan haberler, ölüm tehditleri, terör örgütlerine övgüler gibi içeriklere sahip binlerce yazıyı ısrarla silmediği ve bu nedenle Erişim engeli getirildiği belirtiliyor.

Sözlük, deprem bölgesinde Türk Askerinin yardım kolilerini çaldığına dair bir başlığı 9 saat gündemde tuttuktan sonra içeriklerini silerek yok etmişti. Sitenin bazı hukuka aykırı içerekleri silmekte bilerek geciktiği belirtiliyor. 

Ekşi Sözlük, BTK kararıyla erişime kapatıldı!

BTK’nin ülkemizde faaliyet gösteren web sitelerine erişim kısıtlama yetkisi bulunuyor. Kısa süre önce bu yetki Twitter ve TikTok için kullanılmıştı.

BTK'nın sitesindeki Ekşi Sözlük  kapatılma kararı

Ekşi Sözlük’ten kapatma kararı açıklaması

Ekşi Sözlük resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda ise şu ifadeler yer alıyor: “merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız.” Peki bu durumun nedeni ne olabilir?

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler