,

Binaları yapanlar ve sorumlularla ilgili adli tahkikatlar başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Depreme maruz kalan illerimizdeki tüm cumhuriyet başsavcılıkları bu binalarla ilgili, bu binaları yapanlar ve bununla ilgili süreçlerde katkısı olanlar, sorumluluğu olanlarla ilgili adli tahkikatlar da başlatılmıştır" dedi.

Binaları yapanlar ve sorumlularla ilgili adli tahkikatlar başlatıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da yıkılan binalar arasında yer alan merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla yürütülen çalışmalarla ilgili inceleme yaptı.

"İhmali olanların hukuk önünde hesap vermeleri temin edilecektir"

Bozdağ, şu anda vatandaşlara sağ salim ulaşmak için herkesin seferberlik içerisinde çalıştığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ama öte yandan cumhuriyet başsavcılıklarımız her yerde bu olaylarla ilgili adli tahkikatlarını başlattılar. Araştırmaları, soruşturmalar devam ediyor. Bunun sonucunda, dediğim gibi kusuru, ihmali, eksiği olan her kim varsa onların üzerine gidilecek ve onlar yargı önüne çıkarılacak ve hukuk önünde hesap vermeleri temin edilecektir. Zaten yasalarımızın, savcılarımıza da emri bu yöndedir. Savcılarımızın yaptığı da yasalarımızın amir hükümlerine uymaktan ibarettir. Bu hükümlerin gereği, bu süreç içerisinde yerine getirilecektir. Herhangi bir kişinin himaye edilmesi, görmezden gelinmesi söz konusu olmayacaktır. Kim olursa olsun, nerede olursa olsun, görevi ne olursa olsun, hepsinin üzerine sonuna kadar gidilecek. Maddi hakikat bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılacak ve dediğimiz gibi mahkemelerimiz adli makamlarımız, bunları hukuk içinde ve hukuka uygun bir biçimde gerekleri elbette takdir edeceklerdir. Biz de bu adli süreçleri, milletimiz gibi yakından takip edeceğiz. Bu hususu da burada ayrıca ifade etmek isterim."

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler