,

Beypazarı maden suları zararlı mı?

İsviçre Gıda Dairesi tarafından Beypazarı maden sularında yüksek oranda bor minerali tespiti sonrasında toplatma kararı aldığı duyuruldu. Ancak medyaya yayılan bilgiler güvenilir değil

Beypazarı maden suları zararlı mı?

Federal Gıda Güvenliği Dairesi ve Veteriner İşleri (BLV), sosyal medya hesabından dün akşam bir açıklama yaparak Beypazarı markasına ait maden suyunun "yüksek oranda bor minerali" nedeniyle kullanılmamasını tavsiye etti.

https://twitter.com/rueckruf_ch/status/1779883551229411441

- Beypazarı maden suyuna yönelik tespit bir numune için

Ancak firmanın yayımladığı açıklama sadece 14/12/23 tarih ve 14/02/25 .0940 4 lot numaralı numuneleri kapsıyor.

Sosyal medya kullanıcıları uluslararası bir marka olma yolunda adım adım ilerleyen Türk firmas Beypazarı Maden suyuna yönelik olarak İsviçre merkezli saldırı yapıldığını düşünüyor.

Gıda Dedektifi adlı hesaptan yapılan açıklamada da şu açıklama yapıldı

"Bazı haber sitelerinde Beypazarı maden sularının satışının yasaklandığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Tek bir partide yüksek bor minerali tespiti sonrasında belirtilen partinin toplatıldığı anlaşılıyor.
Firmadan açıklama geldiğinde yayınlayacağız.
@beypazarimdnsyu" .

- Beypazarı maden suyu toplayan yabancılar var mı?

Prof Ahmet Rasim Küçükusta yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Beypazarı maden suyunda fazla miktarda bor bulunması onu daha değerli de kılabilir. Hatırlarsanız, bir zamanlar madeni paralarda onun değerinden fazla metal bulunduğu için millet ederinin üzerinde fiyata bunları topluyordu. Etrafınızı kolaçan edin, Beypazarı maden suyu toplayan var mı? Varsa bana özelden yazın."

- Beypazarı maden suyundan açıklama

Beypazarı maden suyu firmasından yapılan  açıklamada İsviçre’de bir devlet kurumu tarafından yapılan duyuru “İsviçre kaynaklı bir haber” olarak nitelendirildi.

Firma açıklamasında İsviçre Gıda Dairesi’nin toplatma kararını ise “asılsız itham” olarak tanımlayarak ürünlerinde yüksek oranda bor bulunduğunu reddetti. Firma kamuoyuna 3 yıl önceki analiz raporunu sunarken, ürünlerin Türkiye’deki mevzuata ve uluslararası standartlara uygun olduğunu beyan etti. İsviçre’deki toplatma kararına konu olan 14 Aralık 2023 üretim tarihli ürünle ilgili herhangi bir analiz raporu yayınlanmadan, konuyu kapattı.

Resim

Kaynak : Resmi Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler