,
#Emekli

Bayram ikramiyeleri memnun etmedi

Emeklilerin 3 bin TL’lik bayram ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı. 14 Haziran tarihine kadar bütün emeklilerin hesaplarına yatacak olan ikramiyeler, artan kurban maliyetleri karşısında yetersiz kaldı.

Bayram ikramiyeleri memnun etmedi

Emeklilere yönelik her bayram öncesinde verilen bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı ile ilgili kısmı yatmaya başladı. İkramiyelere yönelik geçtiğimiz aylarda yapılan düzenleme ile ikramiyeler yüzde 50 oranında artırılmıştı. Bu artış ile birlikte emeklilere bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL yatırılmaya başlandı. İkramiye miktarının düşük olması ise tepkilere neden oldu.

“İKRAMİYELER EN AZ BİR MAAŞ MİKTARI OLMALI”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik Kurban Bayramı ikramiyelerinin, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara 10 Haziran, Bağ-Kur kapsamında aylık alanlara 11 Haziran, SSK kapsamında aylık alanlara ise 12-13-14 Haziran tarihlerinde ödeneceğini duyurmuştu. Emeklilerin hesaplarına ikramiyeler yatmaya devam ederken HAK Emekliler Derneği (HAK EMEK-DER) Genel Başkanı Remzi Karataş, emeklilere verilen ikramiyelerin en az bir maaş miktarı oranında olması için çağrıda bulundu.

“ÖNCEKİ DÖNEM İKRAMİYENİN ALIM GÜCÜ İLE BU DÖNEMKİ AYNI DEĞİL”

Bayram ikramiyesinde geçtiğimiz aylarda yapılan artışa dikkat çeken Karataş, yüzde 50 oranında artış yapıldığını hatırlatarak, “Emeklilere önceki dönemde ikramiye olarak 2 bin lira veriliyordu. Geçtiğimiz aylarda yapılan yüzde 50 oranındaki artış ile birlikte emekliye verilen bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu. Emekli 3 bin TL ile ne yapacak? Önceki dönemde verilen ikramiyenin alım gücü ile bu sene verilen ‘zamlı’ ikramiyenin alım gücü aynı değil. Önceki dönem ikramiye ile emekliler daha fazla şey alabiliyordu” dedi.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler