BIST 100 9.975,62 %2.06 Dolar 33,98 %-0.22 Euro 38,01 %0.29 Altın Gram 2.833,55 %1.1 Brent Petrol 74,85 %1.66 Bitcoin 63.587,01 %6.51
,

Basın İlân Kurumu Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı

Basın İlân Kurumu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı

Basın İlân Kurumu Yönetmeliğinde Değişiklik yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünden:

BASIN İLÂN KURUMU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 12/12/1997 tarihli ve 23198 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Basın İlân Kurumu Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “birbirinden ayrı” ibaresi “Yönetim Kurulunca belirlenen” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 44 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 44- Genel Müdür, ilgili mevzuat hükümlerine göre atanır.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 54 üncü maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, aynı fıkranın (3) numaralı bendinde yer alan “Yönetim ve Dijital Medya Koordinatörü,” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, aynı bentte ve (4) numaralı bentte yer alan “44 üncü maddenin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinde” ibareleri “birinci fıkranın 1 numaralı bendinin (b) alt bendinde” şeklinde değiştirilmiştir.

“1. Genel Müdür Yardımcısı olarak atanacakların;

a) Devlet memurluğuna girişte aranılan şartlara sahip olması,

b) En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olması,

c) Devlet dairelerinin veya diğer kamu sektörünün veya tüzel kişiliği haiz basınla ilgili özel sektörün yüksek sevk ve idare mevkilerinde, başarı ile en az beş yıl hizmet etmiş olması,

şarttır.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 56 ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “Yönetim ve Dijital Medya Koordinatörü ile” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Genel Müdür, Yardımcısı, Yönetim ve Dijital Medya Koordinatörü” ibaresi “Genel Müdür ve Yardımcısı” şeklinde, aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan “Genel Müdür, Yardımcısı veya Yönetim ve Dijital Medya Koordinatörü” ibaresi “Genel Müdür veya Yardımcısı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 58 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Genel Müdür, Yardımcısı ve Yönetim ve Dijital Medya Koordinatörü” ibaresi “Genel Müdür ve Yardımcısı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 73 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “yaş hadleri,” ibaresi ile aynı fıkranın (1) numaralı bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 11- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12- Bu Yönetmelik hükümlerini Basın İlan Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Kaynak : Resmi Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler