,

Bakan'dan asgari ücret açıklaması: En kapsamlı müdahaleyi yapacağız

Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar yılın son 2.5 ayına girilirken peş peşe gelmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı asgari ücret zammı açıklamalarında enflasyona dikkat çekmişti. Yine Başkan Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücret zammının daha önce görülmemiş bir şekilde yapılacağını dile getirmişti. Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı ile ilgili bir açıklama daha geldi. İşte 'asgari ücret ne kadar olacak?' sorusuna ipucu verecek o açıklama...

Bakan'dan asgari ücret açıklaması: En kapsamlı müdahaleyi yapacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin bir yeni açıklama daha yaptı. Bakan Bilgin, asgari ücret zammının enflasyondaki tahribatı ortadan kaldıracağını söyledi. Bakan Bilgin 'En kapsamlı müdahale' ifadesini kullandı. Bakan Bilgin, maden şehitlerinin yakınları için de kamuda istihdam açıklaması yaptı.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Bilgin, "Aralık ayında yapacağımız zam ile enflasyonun vatandaşlarımız üzerinde yarattığı tahribatı ortadan kaldıracağız. En kapsamlı müdahaleyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin ayrıca, "Maden şehitlerinin aile bireylerinin kamuda istihdamı ile ilgili sınırlandırmayı kaldırıyoruz" müjdesini de verdi.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler