,

Bakan Kurum: Ankarada 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık

Çamlıdere Termal Otel ve Kaplıca Tesisleri ile Beyler Mahallesi 55 Konut Açılış Töreni ile bir dizi ziyaretler için Çamlıdere’ye gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada bir konuşma yaptı.

Bakan Kurum: Ankarada 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık

Başkentimizde tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık

Başkenti Ankara’nın sorunlarını bir bir çözdüklerini, ihtiyaç duyulan tüm yatırımları titizlikle gerçekleştirdiklerini ve Ankara’nın neresinde bir eksiklik, bir sorun varsa; hiçbir bahane üretmeden, devlet ciddiyetine, millet sevdasına yakışır şekilde çözdüklerini anımsatan Bakan Kurum, “Her şeyden önce istiyoruz ki; Ankara’da hiçbir kardeşimiz sağlıksız konutlarda oturmasın. Bu arzuyla, Ankara’mızın her yerinde binlerce sağlıksız yapıyı dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz. Başkentimizde tam 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesi başlattık. Yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşümle; 40 bin konut, 400 işyerinin inşasını tamamladık, hemşerilerimize teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

Tarihi şehir merkezlerini ihya ettik

45 ilde tarihi şehir merkezlerini ihya ettiklerini bildiren Bakan Kurum yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bir yandan Ankara Kızılay ve çevresine değer katacak, vatandaşımızın buluşma mekânı haline gelecek Saraçoğlu Mahallesi Projemizde artık son aşamaya geldik. Yeni Saraçoğlu’nu, yılsonuna kadar tamamlayıp milletimizin hizmetine sunacağız.

Diğer taraftan tıpkı Bursa Ulu Camii ve Konya Mevlana Meydanı’nı, Sinop tarihi kent merkezini, bin yıllık Selçuklu bakiyesi Bitlis’in tarihi binalarını ihya ettiğimiz gibi; Ankara Kalesi’ni, Hergele Meydanı’nı, Yahudi Mahallesi’ni içine alan bir diğer ihya projemizle; başkentimizin kalbinde de yeni bir tarihi aks oluşturuyoruz.

Ankara’nın, Altındağ’ın bu en güzel mekânlarını, tarih kokan binalarımızı, yüzyılların hatıralarını barındıran sokaklarımızı Ankaralıların gezebileceği, dinlenebileceği yerler olarak sizlere armağan edeceğiz. Çamlıdereli kardeşlerimizin de bildiği gibi geçtiğimiz yıl Kızılcahamam’da çıkan yangında hasar gören Tarihi Kasaplar Çarşımızı ve çevresini de aslına uygun bir şekilde yeniden yapıyoruz. Göreve geldiğimiz gün, Ankaralılara bir söz verdik. Başkentimizi yeşil alanlarıyla, millet bahçeleriyle, gölleriyle, akarsularıyla yeşil Ankara yapacağız dedik.”

Ankara’yı yeni yüzyılın başkenti haline hep birlikte getireceğiz

Bakan Murat Kurum, İller Bankası eliyle başlatılan Gölbaşı Millet Bahçesi projesini de; 2023 yılında Ankaralıların hizmetine sunacaklarını hatırlatarak, “Ankara’mız her şeyin en güzelini hak ediyor. Bugün bütün dünyanın gözü dünya başkenti Ankara’mızın üzerinde. İnşallah biz de gayretimizi, azmimizi artıracak, bu şehri yeni yüzyılın marka başkenti haline hep birlikte getireceğiz. Başkentimiz için, Çamlıdere için aşkla, azimle, kararlılıkla çalışmaya; sizlerin duasını almaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.  

Konuşmasını “Çamlıdere’mizde, bu kadim beldenin güzel insanlarına layık olmak için, hakikaten hummalı bir çalışma sürdürüyoruz. Bugün Körler Mahallemizde yer alan 10 bin metrekarelik rezerv yapı alanında kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyerek sürdüren Bakan Kurum, bugüne kadar yaklaşık 4 bin hak sahibi ailenin, çiftçinin ve Çamlıdere’de mülkiyet sorunu olan tek bir vatandaşı bırakmadıklarını, mülkiyet sorunlarını bir bir çözdüklerini ve vatandaşları tapularına kavuşturduklarını aktardı.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler