,

Bakan Bilgin 4 başlıkta Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişikliği açıkladı

Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapıldı. Bakan Bilgin yapılan değişiklikleri açıkladı ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı yayımlandı

 Bakan Bilgin 4 başlıkta Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişikliği açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

- Genel Sağlık Sigortalılarımıza Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen tutarlar Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında arttırıldı. Bu kapsamda vatandaşlarımıza kemik içi implantta her implant için 90 TL  olarak ödenen tutar 750 TL’ye çıkarıldı.

- Kemik içi implant için ödenen tutar; Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alan gazilerimizle vazife ve harp malulleri için 700 TL’den 2500 TL’ye; vazife ve harp malulleri ve terör olaylarında yaralananlar için de 2500 TL’ye çıkarıldı.

- Vatandaşlarımızın ayakta tedavi kapsamında evlerinde kullandıkları tıbbi malzemeler ile gazilerimizin kullanımına özel ortez/protez tutarları %50 ila %100 arasında değişen oranlarda; gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar ise %39 ila %200 arasında değişen oranlarda artırıldı.

- Çölyak hastalığında ve protein metabolizması bozukluklarında; hastaların kısıtlı diyetleri sebebi ile kullandıkları hayati öneme haiz özel formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödemelerde de %100 oranında artış yapıldı.
Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

- Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapıldı

Mükerrer Resmi Gazetede  Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı yayımlandı

Karar ve tebliğe göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarına yaptığı ödemelere yüzde 10 ile yüzde 55 oranında artış yapıldı.

YEŞİL  ALANLARDA YÜZDE 20 ARTIŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan düzenleme ile yoğun bakım tedavilerine yüzde 40, diğer tüm paketlere yüzde 55, acil muayene, yeşil alan ve konsültasyonlara da yüzde 20 oranında artışlar yapıldı.

Bloomberg HT’ye bilgi veren Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, paket muayene ücretlerine yüzde 10, laboratuar, radyoloji, radyasyon onkolojisi ve yatak işlemlerine yüzde 55, kardiyoloiji, KVC, üroloji, karaciğer, böbrek-kemik iliği nakilleri ile kanser cerrahisi işlemlerine yüzde 20 oranında artış yapıldığını aktararak, bu oranların yüzde 100 artan maliyetleri karşılamaktan çok uzak olduğunu belirtti.

–– Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

–– Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı

Kaynak : Resmi Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler