,

Bahçelinin Elbistandaki tepkisine ilişkin MHP'den açıklama

Bahçeli, Elbistan'da il olma talebinde bulunan vatandaşlara "Cumhurbaşkanını ve ziyareti sabote etmeye hakkınız yok, dağılın gitsin, indirin şu pankartları" dedi

Bahçelinin Elbistandaki tepkisine ilişkin MHP'den açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Elbistan'da il olmak isteyen pankart açanlara "Sayın cumhurbaşkanını ve ziyareti sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak! Dağılın gitsin, indirin şunları (pankartları kast ediyor)" dedi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine gitti. Esenboğa Havalimanı'ndan deprem bölgesine hareket eden Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanların da bulunduğu heyet eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Elbistan'da AFAD'ın kurduğu konteyner kentte inceleme yapan Bahçeli, bazı vatandaşların il olma taleplerine sinirlendi. Depremzedeleri "Sessizlik olacak!" diyerek azarlayan Bahçeli, "Kimsenin sayın Cumhurbaşkanımızı ve yetkilileri böyle rahatsız etmeye hakkı yok. Sessizlik olacak, dağılın, indirin şunları (pankartları kast ediyor)" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Bahçeli'nin çıkışına tepki gösteren vatandaşları sakinleştirmeye çalıştığı anlar görüntülere yansıdı.

 

MHP'den açıklama geldi:

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmail Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren depremzedeleri azarlamasına ilişkin açıklama yaptı.

Bahçeli'nin tepki çeken ifadelerinin depremzedelere değil "Elbistan il olsun" pankartına yönelik olduğunu savunan Büyükataman, "Bahçeli’nin Elbistan ziyareti sırasında “Elbistan İl Olsun” pankartı altında slogan atmanın yeri ve zamanı olmadığını dile getirdiği sözlerini çarpıtarak depremzedelere hakaret ettiği iftirasını atmışlardır" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın muhalefet tarafından hedef alındığını söyleyen Büyükataman, yaşananları 'algı operasyonu' olarak niteleyerek "Henüz bir aday belirlemeyi dahi beceremeyen Zillet İttifakı, kendi içerisindeki kavgayı, tutarsızlığı ve teslimiyetçi anlayışı gizleme telaşıyla milletimizin karşısına her gün yeni bir algı operasyonu ile çıkmaya devam etmektedir" dedi.

Büyükataman açıklamasında şunları kaydetti:

"Asrın Felaketi’ni yaşadığımız 6 Şubat gününden itibaren Türkiye Cumhuriyeti bir yandan milletimizin yaralarını sarmak için olağanüstü bir gayretle çalışırken diğer taraftan yaşanan depremlerden siyasi rant elde etmeye çalışan siyasi yağmacılara karşı mücadele vermektedir. İlk günden itibaren kirli bir oyun tezgâhlayan Zillet İttifakı’nın taşeronluğuna soyunan tribün simsarları da futbol sahalarını siyaset arenasına çevirmeye çalışarak adeta milli iradeye saldırmışlardır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, deprem şehitlerimize saygısızlık yaparak futbol sahalarına siyaset bulaştıran ve statlardan kaos doğurmaya heveslenen milli irade karşıtlarına geçit vermeyen örnek bir duruş sergilemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin duruşu karşısında oyunları bozulunca telaşa kapılan Zillet İttifakı aziz milletimizin acılarını siyasete malzeme yapmaya ve millet iradesine ipotek koymaya çalışarak partimizi hedef almışlardır.

"ALGI OPERASYONU"

Zillet İttifakı vekilleri ve medyası, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Elbistan ziyareti sırasında “Elbistan İl Olsun” pankartı altında slogan atmanın yeri ve zamanı olmadığını dile getirdiği sözlerini çarpıtarak depremzedelere hakaret ettiği iftirasını atmışlardır. Felaketin ilk gününden itibaren milletimizin acılarını istismar ederek siyasi rant peşinde koşan Zillet İttifakı partileri ve zillete payandalık yapan ufak tefek tek kişilik particikler de bu karalama kampanyasına dahil olmuş ve acılarımızı oya çevirme yarışına girmişlerdir.

Henüz bir aday belirlemeyi dahi beceremeyen Zillet İttifakı, kendi içerisindeki kavgayı, tutarsızlığı ve teslimiyetçi anlayışı gizleme telaşıyla milletimizin karşısına her gün yeni bir algı operasyonu ile çıkmaya devam etmektedir. Deprem bölgelerinde gezerken bile adaylık kavgası yapmaktan vazgeçmeyen, birbirlerini gerizekalı olmakla tanımlayan, yaşanan felaketten kaos doğurup iktidar devşirmeye heveslenen Zillet İttifakı’nın içine düştüğü çukur siyaseti açıkça ortadadır.

Türk milleti bu çukur siyasetine,zilletten iktidar devşirmeye çalışan 6+1 masası ve yancılarına,Türk futbolunu zillete kurban etmek isteyen siyaset holiganlarına ve Sayın Genel Başkanımızın sözlerini çarpıtarak algı operasyonlarından beslenen zillete gereken cevabı verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Türk milletinin iradesini ipotek altına almaya çalışanların, acılarını istismar edenlerin, istikbalini kargaşaya mahkûm etmek isteyenlerin dün olduğu gibi bugün de karşısında, aziz milletimizin ise daima yanında olmaya devam edecektir."

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler