,

Babacan’dan Lütfi Elvan çıkışı: Şaşırmamayı öğrendik!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Lütfü Elvan’ın, Kalyon İnşaat’ın başına geçmesiyle ilgili soruya Babacan, “Şaşırmamayı da öğrendik zaman içinde, olmaz denen ne varsa oluyor” dedi.

Babacan’dan Lütfi Elvan çıkışı: Şaşırmamayı öğrendik!

Merkez Bankası’nın faiz artımıyla ilgili sorulara yanıt veren Babacan, “Merkez bankası şimdi ayda bir faiz artırıyor. Sadece faiz artırmak enflasyon sorununu çözmez. “Gelecek ay da artıracağım” diyor ama acaba öyle mi? Cumhurbaşkanını bu sabrı nereye kadar sürecek, bunu hiç kimse bilmiyor. Kanunda Merkez Bankası bağımsızlığını garantiye alan bir madde olacak ki, o zaman söylenene inanalım. Şimdi Merkez Bankası arka kapıdan döviz satmaya devam ediyor. 2001’den 2015’e kadar Merkez Bankası 8 milyar dolar döviz satışı yaptı. 2019’dan bu yana, hani ‘128 milyar dolar’ diyorduk ya, 4 yılda 250 milyar doları geçti” değerlendirmede bulundu.  

3-5 BELEDİYE ALACAĞIZ DİYE KİMSENİN YANLIŞINA ORTAK OLAMAYIZ

Yerel seçimde tek başına seçime gireceklerini söyleyen Babacan, “Türkiye genelinde bir iş birliği değildi, iki partinin rakip oldukları iller de oldu. Yerelde bazı prensipler konusunda aynı noktada olmak lazım. Biz ne dedik, temiz belediyecilik dedik. ‘Bu doğrultuda bir manifesto yayınlayacağız’ dedik. Bizim adaylarımız önce bu manifestonun altına imza atacaklar. Bunlar hiç konuşulmuyor, hükümet tarafında yolsuzluklar var da belediyelerde yok mu? Biz buna destek mi vereceğiz? ‘Tertemiz adaylar istiyoruz’ dedik il başkanlarımıza. O yüzden 3-5 belediye alacağız diye kimsenin yanlışına ortak olmayız. ‘Kendimiz seçime gireceğiz’ diyip, İstanbul’da, Ankara’da adayımız olmayacak mı? Hiç konuşulmuyor, ama şu anda diğer siyasi partilerde de böyle bir iş birliğini kaldıracak bir iç psikoloji yok” şeklinde konuştu.

OLMAZ DENEN NE VARSA OLUYOR

Lütfü Elvan’ın, Kalyon İnşaat’ın başına geçmesiyle ilgili soruya Babacan, “BDDK’nın, SPK’nın kanununu sıfırdan biz çıkardık. Bunların hepsine kişiler görevden ayrıldıktan sonra özel sektörde, kendi alanıyla alakalı görev alamaz diye madde koyduk. Çünkü bu insanlar o görevdeyken bir kariyer planlaması yapmasın dedik.  Bu işin ruhu budur; ama şaşırmamayı da öğrendik zaman içinde, olmaz denen ne varsa oluyor” dedi.

HİÇBİR PARTİYE BİZE VEKİL VERİN DEMEYİZ!

Babacan, parlamentoda etkinliğinizi artırmak için bir grup kurma çabanız var mı” sorusuna, “Zaman içinde doğal yollarla böyle bir süreç gelişirse elbette olur. Daha önce Saadet ve Gelecek’le bir model üzerine çalıştık. Önce Saadet Partisi kendi içinde ‘olmuyor’ dedi, ertesi gün bizim arkadaşlarımız da aynısını söyledi. Öte yandan ‘Hiçbir partiye gidip de bize milletvekili verin’ demedik. Bu süreçlerin doğal olması, organik olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

NATO’NUN GENİŞLEMESİNDEN YANAYIZ

Babacan, “NATO genişlemesi konusunda hangi noktadasınız?” soruna, “Prensip olarak NATO’nun genişlemesine destek veriyoruz. Ancak müttefiklerin de haklı güvenlik kaygılarımızı dikkate almasını bekliyoruz. Dün Meclis açılışı adeta bir demokrasi şöleni olması gerekirken sabah bir terör eylemiyle uyandık. İktidar, İsveç’in NATO üyeliği karşısında terörle mücadelede işbirliği, ABD’nin F-16 satışları ve Türkiye’nin AB süreciyle ilgili talepler ortaya koydu. Samimiyeti ölçecek imkan bizim elimizde yok, İsveç terörle mücadelemizde gerekenlerin ne kadarını yaptı bilmiyoruz. İstihbarat birimlerimiz ‘İsveç gerekeni yaptı’ derse, bu bizim için önemli bir husustur. F16 meselesi çok önemli. F35 projesinin dört ortağından biriyken, bu alanda 1.4 milyar dolarlık yatırım yapmışken bugün yalnız F16’yla yetinmek çok üzücü. Bir an önce bu sorunu çözüp ilerlemek gerekiyor. İttifak ruhuna uygun bir şekilde bunların hemen verilmesi gerekiyor. Biz iktidarda olsaydık direkt F35 isteyecektik.

Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler