,

Ali Yalçın: Yaşadığımız acılar, ihmal ve umursamazlığın sonucudur

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim alanında şiddetin çözülmesi için çağrıda bulunarak, “Şiddetin önlenmesinde önemli bir aktör olması gereken eğitim çalışanları, şiddetin mağduru haline gelmiştir. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının sonucudur. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünün ilgisizliğinin sonucu olmamalıdır” dedi.

Ali Yalçın: Yaşadığımız acılar, ihmal ve umursamazlığın sonucudur

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Eyüpsultan'da görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan'ın katledilmesi ile ilgili olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye geneli eylemler gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yalçın, şiddet vakalarına karşı yasal düzenleme yapılması için TBMM’ye çağrıda bulundu.

“SON OLAY, EĞİTİM ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİNİN DAHİ KALMADIĞININ GÖSTERGESİDİR”

Eğitim çalışanlarına şiddet vakalarının her gün daha vahim hale geldiğinin altını çizen Yalçın, son örnek ise tahammül sınırlarını aştığını belirterek, “Eğitim camiası olarak hazin bir cinayet ile karşı karşıyayız. İstanbul Eyüpsultan'da görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrencisi tarafından silahla ağır yaralanması ve ardından yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan olay, eğitim çalışanlarının can güvenliğinin dahi kalmadığının göstergesidir” dedi.

“CAYDIRICI YASAL DÜZENLEMELER BAŞTA OLMAK ÜZERE ADIMLAR ATILMALI”

Eğitim camiasının şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir konumda olduğunu ifade eden Yalçın, gelecekte yaşanmaması için adım atılması gerektiğini belirterek, “Şiddet sorununun çözülmesinde eğitimcilerin oldukça kritik bir önemi olmasına rağmen uygulanan politikalar öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın örselenmesine ve son örnekte gördüğümüz gibi cinayete kadar varan sonuçlar doğurmuştur. Şiddetin önlenmesinde önemli bir aktör olması gereken eğitim çalışanları, şiddetin mağduru haline gelmiştir. Bugün yaşadığınız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının sonucudur. Yarın yaşanmasını istemediğimiz acılar da bugünün ilgisizliğinin sonucu olmamalıdır. Yapılması gereken caydırıcı yasal düzenlemelerden başlamak üzere, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir” ifadelerini kullandı.

“ARTIK SADECE KINAMA İLE SORUNLARIN ÇÖZÜLEMEYECEĞİNİN GÖSTERGESİDİR”

Kamu çalışanlarının çalışma hayatında şiddet, mobing, yıldırma ve baskıya maruz kaldığını ifade eden Yalçın, her gün çalışma hayatının tehdit edildiğini belirterek, “İstanbul Eyüpsultan'da görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrencisi tarafından öldürülmesi olayı, artık sadece kınama ile sorunların çözülemeyeceğinin, acilen yasal düzenlemeler ile caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğinin göstergesidir. Kamuda şiddettin önlenmesi ve kamu görevlilerinin can güvenliği için TBMM'yi göreve çağırıyoruz” dedi.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler