,

Ali Babacan: İlk işimiz Merkez Bankası Başkanı’nı görevden almak

tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarı ekonomi politikası üzerinden eleştirdi. Babacan, cebinden 200 lira çıkararak “200 Türk Lirası 2009’da tedavüle girdi. O dönem 134 dolar ediyordu. Bugün 9 dolar ediyor. 134 dolarlık paramız 9 dolara inmiş. Bunun sorumlusu kim? Niye bu para bu kadar değer kaybetti. Bu paranın değerini koruması gereken bağımsız bir Merkez Bankası’dır.” diye konuştu.

Ali Babacan: İlk işimiz Merkez Bankası Başkanı’nı görevden almak

Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarı ekonomi politikası üzerinden eleştirdi. Sabit gelirlinin tamamının fakirleştiğini ve orta direk diye bir kavramın kalmadığını belirten Babacan, cebinden 200 TL çıkararak “200 Türk Lirası 2009’da tedavüle girdi. O dönem 134 dolar ediyordu. Bugün 9 dolar ediyor. 134 dolarlık paramız 9 dolara inmiş. Bunun sorumlusu kim?” diye sordu.

“Niye bu para bu kadar değer kaybetti. Bu paranın değerini koruması gereken bağımsız bir Merkez Bankası’dır.” diyen Babacan, iktidara geldiklerinde Merkez Bankası Başkanı’nı görevden alacaklarını söyledi.

“GERÇEKTEN FELAKET ÜSTÜNE FELAKET YAŞADIĞIMIZ BİR DÖNEMDEYİZ”

Adıyaman ve Şanlıurfa’daki sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Geçen hafta o bölgedeydik. Konteyner maalesef dere yatağına konuyor; su biraz yükselince konteyneri alıyor götürüyor 4 kişilik bir aileden biri vefat etti diğer 3 kişi aranıyor şu anda. Allah rahmet eylesin, milletçe başımız sağ olsun. Gerçekten felaket üstüne felaket yaşadığımız bir dönemdeyiz. Özellikle çadırda yaşayan vatandaşlarımız için son derece zor bir dönem oldu. O çadır kentler çoğu yerde su altında kaldı. Çadır kentteki vatandaşlarımızı mümkün olduğunca kapalı yerlere ve kapalı binalara taşınıyor. Vatandaşlarımız büyük zorluklar çekiyor ve devletin ilgili tüm birimleri mümkün olduğunca en hızlı şekilde çözüm üretir. Biz de gözlemlerimizi ilgili birimlere iletiyoruz ki bir an önce sorunlar çözülsün diye” ifadelerini kullandı.

İlişkili Haberler

Manşetler